Útvonal tervezõ
Gyõr >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr

Képgaléria:
XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr
XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr
XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr XANTUS JÁNOS ÁLLATKERT - Gyõr
Információ, szállásfoglalás
Típus: állatpark,
Cím:
9000 Gyõr Kiskút Liget
Gyor-Sopron-Moson
Nyitvatartás:
Az Állatkert márciustól novemberig tart nyitva.

Az állatkert a hét minden napján 10 és 19 óra között várja a látogatókat.

Telefon: 06-96-618 367 ; 06-96-618 368
Fax: 06-96-618 367 ; 06-96-618 368
Web: http://web.axelero.hu/zoogyor
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Bemutatkozás
Üdvözli Önöket a gyõri Xantus János állatkert!

Az 1966-os árvíz elöntötte a fiatal kertet. Az akkori állatok egy része elpusztult, a többi állat pedig magánbirtokon kapott ideiglenes otthont. A katasztrófát követõen a város megyei vezetõi elhatározták, hogy Gyõrnek szüksége van egy biztonságos területen elhelyezkedõ vadasparkra.

Az elhatározást hamarosan a terület kijelölése és az alapozó munkák, megkezdése követte. Ennek eredményeként a jelenlegi helyen, 1967 május 1-én a város átadta a Május 1 Kúlturpark hat hektáros területét. Három hektáros területen a vadaspark helyezkedett el. A cél továbbra sem változott: a hazai vadon élõ , õshonos állatok bemutatása. A növekvõ látogatói igény ösztönzõ hatására a vadaspark állatállományát egzotikus fajokkal bõvítették, és így a vadaspark1985-ben Állatkertté alakult. Ezt követõen 1988-ban egy Akvárium terráriumház létesült, ahol halakat és kétéltûeket mutattak be.

A következõ idõszakra a meglévõ kifutók felújítása volt jellemzõ. A cél kis területen minél több állat bemutatása volt. Ezt csak szûk, zsúfolt kifutókkal tudtak csak megoldani. Az állatkert állatállománya nõtt, de a tartási körülményekben nem történt javulás, sõt romlás következett be. Sajnálatos módon a következõ idõszakban is ez a tendencia volt jellemzõ az állatkertre. Ez mind addig romlott, míg 1996-ban megkérdõjelezték az állatkert alkalmasságát. Az 1996-os évet a kétely jellemezte: megmarad-e a gyõri állatkert.
1997-ben vezetõváltás következett be. A vezetõk pár évet kaptak arra, hogy bebizonyítsák:
az állatkertre szükség van és életre tudják kelteni a rohamosan romló zoo-t. A fiatalos lendületnek köszönhetõen újra fejlõdésnek indult az állatkert. Elsõsorban csökkentették azon állatok számát, amelyeknek nem tudtak megfelelõ tartáshelyet biztosítani. A megmaradt állatok kifutóit kezdetben a lehetõségekhez mérten megnagyobbították. Az utóbbi két évben a felújítások mellett már új kifutók is épültek. Sorra létesültek tágas, természetközeli kifutók az esztétikailag és mûszakilag is leromlott kifutók helyett.

Az 1999-ben az állatkert elérkezett arra a pontra, hogy olyan fajokat is bemutasson , amelyek még soha nem voltak a gyõri állatkertben, sõt még más vidéki állatkertben sem találhatók meg. Ilyen volt a terráriumban kiállított mérges kígyó gyûjtemény és a kis kedvenc, a törpevíziló. 2000 novemberében pedig egy recés zsiráffal gazdagodott az intézmény. Az újonnan érkezõ állatokat már teljesen új, korszerû, az õ igényeiknek megelelõ kifutóval várjuk. Az állatkert legnehezebb feladata az ún. 'ragadozósor' rácserdõinek megszüntetése. Állatkertünk már ezeket a munkákat is megkezdte és egyik kézzel fogható eredménye az oroszlánkifutó átadása, amelyet a tigrisek és medvék kifutója követ majd. A fejlesztések nem állnak meg és nem állhatnak meg, hiszen állatkertre szükség van. Reméljük, hogy évrõl-évre egyre több állatnak tudunk biztosítani eredeti élõhelyükhöz hasonlító barátságos környezetet, látogatóink legnagyobb örömére.

Néhány állatunk, a teljesség igénye nélkül:

-zebra, recés zsiráf
-Nagy Sándor papagáj, barátpapagáj, sárgabóbítás kakkadu
-vaddisznó, muflon, európai bölény
-vöröshomlokú maki, közönséges selyemmajom
-serkantyús teknõs, aligátor teknõs,
-jávai makákó, láma, kenguru, emu, törpevíziló

Egyéb szolgáltatások az állatkertben:

-Terrárium
-Simogató
-Büfé
-WC
-Lóistálló
-Információ, pénztár

Programok:

Állatkertünk egyre több programmal kíván részt venni a város életébe. Már büszkén mondhatjuk, hogy vannak olyan rendezvényeink amiket évrõl évre megrendezünk és egyre többen vesznek benne részt.

Ezek közül néhány:

Zoo-tábor
Idén ötödik alkalommal rendeztük meg a 6-tól 14 éves gyerekek számára a napközis tábort.


Ferenc-napi Állatálldás
Október 4 az állatok világnapja. Ezért úgy gondoltuk, hogy egy Állatkert nem mehet el csak úgy egy ilyen ünnep mellett. Ezért idén is október 7-én megrendezzük a Fernc-napi Állatáldást ahol felsorakoznak az állatkert állatai de Önök is elhozhatják kis kedvencüket.

Nyuszi keresés
Természetesen ez a programunk a húsvét tájékán kerül megrendezésre amikor is a kisebbekre gondolva játszóházzal várjuk az ügyes kezû nebulókat.

Csoport vezetés
Ez a szolgáltatásuk bármikor igénybevehetõ óvodák és iskolák számára. Az állatkertet mutatjuk be egy kicsit más szemmel, felhíjuk az érdekességekre, újdonságokra a figyelmet és minden állatról szólunk pár szót. A vezetés másfél órát vesz igénybe ingyenes de elõre jelezi kell ha szeretnék igénybe venni.

Újdonságok:

-Az Állatkert Kelet-Afrika háza húsvéttól látogatható. Itt kerültek végleges helyükre az Afrika állatvilágának egy részét bemutató élõlények.
-Júniustól minden hétvégén láthatják az állatkert látogatói Polat, a tavaly október 25-én született csimpánzlányt.

Családi hétvége:

Az Állatkerbe és a Fürdõbe kedvezményes családi jegy váltható a hétvégékre.

Érdekes és kedvezményes programokat kínál az Állatkert a Rába Qulle Gyógy- Termál és Élményfürdõvel közösen. A családok az egyik nap az Állatkertbe, a másik nap a Fürdõközpontba látogathatnak el. Az így megváltott jeggyel 15 százalékot spórolhatnak a vendégek.
A 2 két felnõtt és 2 gyerek számára szóló belépõjegy ára összesen 4.500 Ft.


Az állatkert nyitva tartása:

Az Állatkert márciustól novemberig tart nyitva.
Az állatkert a hét minden napján 10 és 19 óra között várja a látogatókat.

Belépõjegy árak:

Felnõtt: 600 Ft.
Gyermek és nyugdíjas: 500 Ft.
15 fõ felett gyermek csoport: 400 Ft/fõ.
Családi, 2 felnõtt és 2 gyermek: 2000 Ft.


Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, és hamarosan találkozunk a Gyõri Xantus János Állatkertben!


Hasznos tippek!

 • További Gyõr-i szállások

 • Megközelítés
  Az állatkert a városközpontból könnyen megközelíthetõ a 8-as és a 14-es autóbuszokkal.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-9000 Gyõr, Kiskút Liget
  Tel: 06-96-618 367 ; 06-96-618 368


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat