Útvonal tervezõ
Szanda >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Szandavári Diáktábor - Szanda

Képgaléria:
Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda
Szandavári Diáktábor - Szanda
Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda Szandavári Diáktábor - Szanda
Információ, szállásfoglalás
Típus: turistaszállás, ifjúsági tábor, ifjúsági szállás,
Cím:
2697 Szanda Rákóczi út 1.
Nógrád
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-1-321-5238
Fax: 06-1-321-5238
Web: www.szandavaridiaktabor.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: buszparkoló, ebédlõ, étterem, füves kert, hûtõszekrény, konferenciahelyszin, kutya, macska bevihetõ, különterem, parkoló, portaszolgálat, társalgó, telefon, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Szandán, a Szandavári Diáktáborban!


Szeretettel meghívjuk Önt és tanítványait a Budapesttõl mindössze 75 km-re található Szandavári Diáktáborba. A Szanda-patak völgyében megbújó romantikus települést a Cserhát erdõi és a vulkanikus Szanda-hegy övezik, melynek középkori várromját meghódítva csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé.
Szanda - Szandavári DiáktáborA nálunk táborozók sok más mellett kipróbálhatják a lovaglás élményét, átélhetik az éjszakai állatles izgalmait, és megismerkedhetnek a palóc hagyományokkal, mesterségekkel is.
A táborban és környékén különféle sportpályák, sporteszközök valamint szabadtéri fõzésre is alkalmas tûzrakóhely állnak vendégeink rendelkezésére.
Szálláshelyünk fûthetõ, így a téli idõszakban is várjuk a havas szépségekre kíváncsi természetbarátokat.
A nyári táborainkat választóknak ajánljuk a közeli strandokat:
Balassagyarmat, Pásztó, Bánk.


"Ahány nap, annyi nagyszerû program - ingyenesen"

Erdei iskola program Palócföldön

Hétfõ:
Érkezés a Budapesttõl mindössze 75 km-re, a Cserhát szívébenSzanda - Szandavári Diáktábor található, erdõkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedõ keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska káponka titka". Vacsora.
Kedd:
Lovaglás a település lovardájában. A gyerekek futószáras oktatás során tehetik meg elsõ lépéseiket a nyeregben. Bepillantás az állattartás titkaiba - az istálló és egy falusi udvar lakói. Ebéd után a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása. Az ehhez kapcsolódó feladatlapok kiértékelése után látogatás a Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes elõadás egészíti ki a látványos bemutatót.
Szerda: Autóbuszos kirándulás Hollókõre. A Világörökség részét képezõ "múzeumfalu" felfedezése: 65 védett épület a 17. századi palóc népi építészet stílusában. A falu nevezetességeinek megtekintése, a csoport érdeklõdése szerint: Vár - Falumúzeum - Tájház - Postamúzeum - Szövõház - Fazekasház - Mívesház - Babamúzeum - fatornyos, zsindelyes templom. A visszaérkezést követõen sportolási lehetõségek (futball, röplabda, ping-pong), játékok, vetélkedõk (Ki Mit Tud? - Nógrádról és a palócokról). Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadõrrel.
Csütörtök: Kirándulás az 528 m magasban lévõ szandai várhoz. A 13. századi Szanda - Szandavári Diáktábor - Programok ingyenesenerõd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése. Délután íjászat - az õsi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás. Ismerkedés a palóc hagyományokkal: választás a kézmûves foglalkozások közül. Este búcsútábortûz, szalonnasütés.
Péntek: "Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományõrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségûek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Séta a terényi tóhoz. A vízpart növény- és állatvilága. Búcsú a tábortól, hazautazás.

Nyári táborozás a Szandavári Diáktáborban

1.nap: Érkezés a Budapesttõl mindössze 75 km-re, a Cserhát szívében található, erdõkkel körülölelt hangulatos településre, Szandára. A szálláshely elfoglalása után tréfás falukutatási vetélkedõ keretében ismerkedés a táborral és környékével: népi pincesor, palóc építészet, "A Máriácska káponka titka". Szabadprogram. Vacsora.
2.nap: Lovaglás a település lovardájában. A gyerekek futószáras oktatás során tehetik meg elsõ lépéseiket a nyeregben. Bepillantás az állattartás titkaiba - az istálló és egy falusi udvar lakói. Ebéd után a Természetvédelmi Területen kialakított Tanösvény bejárása, majd az ehhez kapcsolódó feladatlapok kiértékelése. Vacsora után szabadprogram, játékos vetélkedõk.
3.nap: Strandolással egybekötött egész napos autóbuszos kirándulás Szandavári Diáktábor - Nyári táborok, strandolásPalócföldön: Választás a csoport érdeklõdésének megfelelõen: Hollókõ (Világörökség Múzeumfalu) - Ipolytarnóc (Õslénytörténeti Park) - Balassagyarmat (Palóc Múzeum, strand) - Szécsény (Forgách Kastély) - Pásztó (kolostormúzeum, strand) - Horpács (Mikszáth Emlékmúzeum) - Csesztve (Madách Kúria).
4.nap: Kirándulás az 528 m magasban lévõ szandai várhoz. A 13. századi erõd romjaitól csodálatos panoráma tárul a kiránduló elé. A Várhegy oldalában található geológiai ritkaságnak számító "andezit-orgona" megtekintése. A túrázást kedvelõk számára a kirándulás folytatható tovább a béri állatkertig, ahol õshonos (õz, vaddisznó, dámszarvas, magyartarka, rackajuhok) és egzotikus állatokkal (láma, strucc, amerikai bölény, rhesus majom) lehet találkozni. A hazaérkezést követõen íjászat - az õsi magyar fegyver története, bemutatása, gyakorlati oktatás, majd ismerkedés a palóc hagyományokkal: kézmûves foglalkozás.
5.nap: A palóc néprajzi értékeket bemutató program - népviseletek, ünnepi hagyományok. Helyi népdalok tanulása, közös éneklés. Délután különbözõ sportversenyek rendezése (foci, ping-pong, röplabda, stb.), játékok, vetélkedõk (Ki Mit Tud ? - Nógrádról és a palócokról). Vacsora után izgalmas éjszakai állatles a vadõrrel. Szandavári Diáktábor - kirándulás a várhoz
6.nap: "Jó palócok és tót atyafiak": Népi építészet és hagyományõrzés a szomszédos Terényben, ahol már évszázadok óta élnek egymás mellett szlovák és magyar nemzetiségûek. Hajó-harangláb, Szent-Györgyi Emlékhely, védett palóc házak. Séta a terényi tóhoz. Este búcsútábortûz, szalonnasütés.
7.nap: Látogatás a Szandai Helytörténeti és Vadászati Múzeumban, ahol érdekes elõadás egészíti ki a látványos bemutatót. Szabadprogram, lehetõség ajándékok, emléktárgyak vásárlására. Búcsú a tábortól, hazautazás.

Speciális szaktáborok fogadása: kézmûvestábor, edzõtábor, színjátszó tábor, kórusok, énekkarok, mûvészeti táborok, lovas tábor, kerékpáros tábor, nyelvi táborok.
Gólyatáborok kedvezményes áron.
Téli sportokra alkalmas környezet.
Kisérõknek ingyenes helyek, kedvezmények.

Erdei iskolák és nyári táborok résztvevõi mellett szívesen látjuk a 2-3 napos osztálykirándulások során hozzánk látogatókat is.
Szandavári Diáktábor - Programok - lovaglás-labdarugás (teljes méretû focipálya) - edzõtáborok!
-röplabda, tollaslabda
-ping-pong
-szalonnasütés
-biliárd
-íjászat
-lovaglás, sétakocsikázás
-túrázás
-kézmûves foglalkozások
-kerékpározás
-tanösvény, természetvédelmi terepgyakorlatok
-éjszakai vadles
-télen szánkózás

Látnivalók és szórakozási lehetõségek a környéken Szandavári Diáktábor - Látnivalók - Ipolytarnóc Õsleleti-rezervátum
Szandai várrom, Szandai 'Andezit-orgona'
Szandai védett palóc házsorok és népi pincesor
Hollókö: világörökség-falu
Ipolytarnóc: Õsleleti-rezervátum
Szécsény: Forgách Kastély és Múzeum
Balassagyarmat: Palóc Múzeum, strand
Horpács: Mikszáth Emlékmúzeum
Csesztve: Madách Emlékház
Terény: Szent-Györgyi Emlékhely, horgásztó
Buják: vár, 400 éves kocsányos tölgy

A tábor autóbuszával bármilyen kirándulás megoldható.
Szanda - Szandavári Diáktábor környéke
Biztosak vagyunk benne, hogy az érintetlen természet, a helyiek vendégszeretete, valamint az élõ palóc némûvészet és kúltúra megismerése minden korosztály számára tartalmas és kellemes idõtöltést jelentenek a Szandavári Diáktáborban.

Reméljük ajánlatunk elnyerte tetszését, és Ön is vendégünk lesz a Szandavári Diáktáborban!

 

Hasznos tippek!

 • További Szanda-i szállások

 • Megjegyzés
  2 helyiség, amely közös foglalkozásokra, tanórákra, disco rendezésére alkalmas.
  Mûvészet csoportok, énekkarok, stb. számára a közeli kultúrház nagyterme is igénybe vehetõ.
  Megközelítés
  Autóval az M3-as (vagy 3-as) úton Aszódig, majd innen Balassagyarmat felé, és a 18-as km-nél letérés Szanda irányába. Vasúton a Bp. Keleti pu. - Magyarnándor közvetlen vonalon. A Magyarnándor - Szanda (8 km) út Volán járattal, vagy a tábor különbuszával tehetõ meg. Lehetõség van a tábor saját autóbuszának igénybe vételére is, amely háztól-házig szállítja a vendégeket.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2697 Szanda, Rákóczi út 1.
  Tel: 06-1-321-5238


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat