Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ)

Képgaléria:
Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ)
Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ)
Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ) Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark - Nyíregyháza (Sóstófürdõ)
Információ, szállásfoglalás
Típus: állatpark,
Cím:
4431 Nyíregyháza (Sóstófürdõ)
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Nyitvatartás: egész évben
Április 1-tõl Szeptember 30-ig: 9:00 - 19:00
Október 1-tõl Március 31-ig: 9:00 - 16:00

Telefon: 06-42-479-702, 06-42-500-535
Fax: 06-42-402-031
Web: www.sostozoo.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: buszparkoló, büfé, étterem, játszóudvar, játszótér, mozgássérült-barát, parkoló, WC,
Bemutatkozás

Napi 5x étkezésÜdvözöljük Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõn a Nyíregyházi Állatparkban!

A Nyíregyházi Állatpark a várostól 5 km-re a sóstói üdölõövezetben található, ahol strandfürdõ, falumúzeum, és egy parkerdõ nyújt kikapcsolódást az idelátogatóknak.
Nyíregyháza-Sóstógyögyfürdõ - Sóstó ZOO - Állatpark, ZsiráfokAz Állatpark ebben a természetes szinte háborítatlan környezetben kapott helyet, egy tölgyeserdõ mélyen.
A 24 hektáros területen földrészek fogadják a látogatókat, hogy aki ide belép végigjárhassa a Földet, megfigyelhesse miként élnek a világ különbözõ részein az állatok.
A fõváros után itt található az ország legnagyobb állatgyûjteménye 3500 állattal. Aki ide belép, végigjárhatja a Földet, hiszen a természetközeli kifutók földrészenkénti csoportosításban mutatják be bolygónk állatvilágát. Találkozhatsz Magyarország egyetlen fehértigris párjával, megismerheted a Trópusi Ház barátságos orangutánjait, a Bali szigetérõl érkezett szirti cápákat, a szavannák vándorló kilátótornyait; a zsiráfokat, az orrszavút, az ország legnagyobb oroszlánfalkáját és az Arktisz királyi párját: a jegesmedvéket.

A parkba belépve elsõként a 2003-ban elkészült sarkvidék kompozícióval találkozik a látogató. A vendégeket a pingvinek szigete fogadja, és egy hangulatos barlangrendszeren keresztül juthatunk el a jegesmedvék szigetéig, ahol üvegefalon át, víz alatt is megfigyelhetjük a hófehér macikat, majd a fókák medencéje és a rénszarvas domb tárul szemünk elé.
A továbbiakban Ausztrália és Dél-amerika pampáinak állatvilágával lehet megismerkedni. Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ - Állatpark
Az afrika panoráma igazi kalandra csábít, hiszen itt megcsodálhatják a zsiráfcsaládot, vagy bemehetnek a leopárdok közé, megleshetik az oroszlán kölyköket vagy etethetik a páviáncsapatot. Velük átellenben antilopok és zebrák vágtatnak Athosszal a szélesszájú orrszarvúval.
Az Észak-Amerikát bemutató terület indiántáborral fogadja a gyermekeket, ahol a játék közben megismerkedhetnek a kontinens jellegzetes állataival is.
A Magyar Õsparkban a Kárpát-medence állatvilága látható, valamint kipróbálhatják az õseink lakhelyéûl szolgáló jurtát, s megnézhetik a korabeli használati tárgyakat.Tovább sétálva a Magyar Parasztudvarban, már a gazdálkodó embert és az õt körülvevõ állatokat, szerszámokat láthatjuk.
A trópusi ház az õserdõk világát idézi, itt élnek hatalmas medencéikben a szírticápák,a krokodilok és az óriáskígyók, de találkozhatunk a világ legkisebb majmaival éppúgy mint az orangutánokkal is. A koronás darvak , és ibiszek mellatt elhaladva eljutunk a mediterrán kertbe, ahonnan erdei sétány vezet a majomerdõbe. Itt a hosszúfarkú makik között sétálhatunk.
Parkunk nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltûntetnia határokatember és állat között, hogy aki nálunk jár azt érezhesse, valójában vadregényes tájakon kalandozik.

"Aludtál már el tigrisek és oroszlánok üvöltésére, pávák rikácsolására?"

Hotel Dzsungel:
Nálunk ez nem álom, hanem valóság, hisz 2005. novemberében kitárta kapuit Nyíregyháza egyetlen trópusi hangulatú Hotelja, mely Magyarország elsõ Állatparkjának közel 30 ha-os területén egy természetes, szinte háborítatlan tölgyerdõ mélyén kapott otthont.

Oldalainkon a Hotel Dzsungelrõl bõvebben a szállások menüpontban olvashattok (hotel, ifjúsági szállás stb...)!

Erdei iskola:Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ - Állatpark, Erdei iskola
 
Az erdei iskola programjait a négy évszak megosztásával szervezzük, korosztályonkénti beosztással, az életkori sajátosságok figyelembevételével alsó- felsõ tagozatos és gimnáziumi tanulók részére, 6-18 éves korig. Az erdei iskolában lehetõvé válik az iskolai tananyag természetes környezetbe való átültetése. A programot szakképzett pedagógusok szervezik az állatpark dolgozói szoros közremûködésével, egyrészt oktatóközponti foglalkozások keretében, másrészt erdei túrával, botanikus – és állatkerti kalandozások alkalmával. Módszereink között legfontosabbak a szemléletesség, a tapasztalatok szerzése és a játékosság.
A programok során közvetlen kapcsolatba kerülhetsz az Állatpark állataival, etetheted, simogathatod, játszhatsz velük. Különbözõ kézmûves foglalkozások alkalmával formába öntheted élményeidet.
Parkunk nem egy szokványos állatkert. Megpróbálja eltüntetni a határokat ember és állat között, hogy aki nálunk jár, azt érezhesse, valójában vadregényes tájakon kalandozik.

Árajánlat
Áraink tartalmazzák az erdei iskola szervezett programjait, szállást, étkezést. További kedvezmény: 20 fõ csoportlétszám felett, a csoport 2 kísérõje részére ingyenes szállást és étkezést biztosítunk. Amennyiben a csoport szállást nem igényel, az erdei iskola programdíja gyermekenként naponta 1 foglalkozás szervezésével 2.000,-Ft/fõ. Igény szerint szervezünk erdei iskolát 2, 3, 4, 5 napos itt tartózkodással, melyek alkalmával áraink napi 1 programot tartalmaznak. Minden további program díja gyermekenként 500,-Ft.

Szállás :
3.500,-Ft/fõ/éjszaka Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdõ - Állatpark, Erdei iskola

        Étkezés Ft/fõ/nap
Napi 5x étkezés Napi 3x étkezés 
10 éveskorig 10 év felett
 2.000,-  2.200,-

Téli programajánlatunk!
„Csúszkáltál már pingvinnel?”
„Láttál már jegesmedvét hógolyózni?” 
- Barangolás a Föld körül 
- Ismerd meg a kontinensek jellegzetes állatait! 
- Melegedj a trópusokon! 
- Lesd meg a vadállatokat hajnalban! 
- Kutass lábnyomok után! Lehetsz nyomkövetõ! 
- Vizsgálódj, mint egy biológus!

Gyere el! Nézd meg! Ismerkedj! Tanulj játszva!

További 5 napos programjaink az év többi hónapjára: 
- Ismerkedés tollas barátainkkal. 
- Hideglelés a sarkokon.
-„Nagy csobbanás”- ismerjük meg hazánk édesvízi halait és madarait, majd  merüljünk el a trópusi tengerek színpompás világában. 
- Afrikai expedíció. 
- „Dzsungelláz” a trópusokon. 
- Érezd magad honfoglalónak! 
- Ismerjük meg a háztáji állatokat, fejjünk kecskét, etessünk csibét! 
- Lessük meg együtt a Botanikus Kert lakóit; a törpétõl az óriásokig!

Lehetõséget adunk arra, hogy programjaink közül válasszanak. 

JEGYEK

3 év alatt: 100 Ft
Családi jegy (2 felnõtt + 1 gyermek): 6.300 Ft
Gyerek (3-14 év): 1.800 Ft
Családi jegy (2 felnõtt + 2 gyermek): 7.800 Ft
Diák: 1.800 Ft
Családi jegy (2 felnõtt + 3 gyermek): 9.200 Ft
Felnõtt: 2.600 Ft
Óvodás csoport (15 fõ után 2 kisérõ 100 Ft / fõ): 500 Ft
Nyugdíjas: 1.800 Ft
Diák csoport (15 fõ után 2 kisérõ 100 Ft / fõ): 1.200 Ft
70 év felett: 500 Ft
Felnõtt csoport (15 fõ): 1.800 Ft
Fogyatékkal élõk részére: 1.200 Ft
Nyugdíjas csoport (15 fõ): 1.200 Ft

A jegyárak a ZöldPiramisba való belépést is magukba foglalják!


Kérjük számlaigényét elõre jelezze!!


Parkoló ingyenes!

Étkezési lehetõségek:


A park területén 5 büfé található melyek hideg-meleg ételekkel várják a látogatókat.

Szakvezetés: Egyeztetés alapján, elõzetes bejelentkezés szükséges!KORLÁTOZÁSOK : A PARK TERÜLETÉRE ÉLÕÁLLATOT BEHOZNI TILOS!

 

 

 

Hasznos tippek!

 • További Nyíregyháza (Sóstófürdõ)-i szállások

 • Megközelítés
  Autóval: Nyíregyházán a körútra térve minden keresztezõdésben tábla jelzi az utat. Vonattal: A vasútállomásról a 8-as jelzésû autóbusszal, amely a park fõbejáratánál áll meg.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-4431 Nyíregyháza (Sóstófürdõ),
  Tel: 06-42-479-702, 06-42-500-535


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat