Útvonal tervezõ
Szanticska (Abaújlak) >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak)

Képgaléria:
Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak)
Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak)
Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak) Panoráma Vendégház Szanticskán - Szanticska (Abaújlak)
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház,
Cím:
3815 Szanticska (Abaújlak) Völgy u.7/2.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-20-9734-123,06-20-5328-924
Férõhely: 2 szoba
7 fõ
Web: www.szanticskaszallas.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: füves kert, hûtõszekrény, konyha, terasz, tûzhely, TV, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük  Panoráma Vendégházban Szanticskán ! 

A Cserehát játékosan elterülõ dombjainak szívében, egy meseszép völgy mentén bújik meg Magyarország legkisebb lakott települése. Kicsiket és nagyokat, idõseket és fiatalokat, a magányos remetéket és a népes baráti társaságokat egyaránt rabul ejti az itteni táj szépsége, a tiszta levegõ, és a fülemülék gyönyörû éneke.

Szanticska nagy hangsúlyt fektet meglévõ értékeinek megõrzésére: a település romlatlan õsi állapota, az egységes népi építészet, a természeti sokszínûség és az egyedülálló mikroklíma együttese teremti meg azt a kincset, ami évrõl évre egyre több látogatót csábít a vidékre. Akik pedig itt töltenek egy hétvégét, azok legközelebb egy teljes hétre térnek vissza, hogy gyalogosan vagy kerékpárral bebarangolják az egész környéket, vagy autóval felkeressék a Felvidék látnivalóit. A gazdag vadállományú táj ideális terep vadászok számára is!

A Vendégházból páratlan panoráma nyílik a falura és a szemközti domboldalra, ahol a kialakított pályán nyáron focimeccseket rendezhetnek, télen pedig szánkózhatnak a Szanticskára látogatók.
A Panoráma Vendégház földszintjén 1 db kétfõs, a tetõterében 1db ötfõs szobával várja Kedves Vendégeit.
A földszinten franciaágy, az emeleten pedig 1 db franciaágy, és 3 db egyszemélyes ágy található.
További pótágyak elhelyezésére is van lehetõség.

Az igényes, falusias berendezésû házban jól felszerelt konyha és zuhanyzós fürdõszoba segíti elõ az ide érkezõk kényelmét.
 Az itt található szórakoztató berendezések: televízió (mûholdas csatornákkal), rádió, cd lejátszó.
A ház önellátó, de hétköznaponként lehetõség van kétfogásos ebéd rendelésére a szomszédos Abaújlakról. A kertben szalonnasütési, grillezési lehetõség van, és a Vendégek egy pihentetõ hintaágyból gyönyörködhetnek a táj szépségeiben. A kertben van parkolási lehetõség

Áraink 2012 - ben


Felnõtteknek

 • 4000 Ft/fõ/éj
 • KIEMELT idõszakban 5.000.-Ft/Fõ/éj

Gyermekeknek:

 • 2 éves kor alatt INGYENES
 • 2 - 12 éve kor között 2.500.- Ft/Fõ/éj
 • KIEMELT idõszakban: 2 -12 éves kor között    3.000.-Ft/fõ/éj

Kiemelt idõpontok

 • Húsvét,
 • Pünkösd,
 • Augusztus 20.,
 • Karácsony,
 • Szilveszter
 • (Melyek esetén külön megállapított ár érvényes)

Áraink az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák.
Hosszabb itt-tartózkodás esetén kedvezményt biztosítunk.

Látnivalók Szanticskán
A falu egységes arculatát 19, a Cserehátra jellemzõ építészeti stílusban épült ház, valamint egy görög katolikus és egy római katolikus templom alkotja. Könnyû gyalogtúrával a falu feletti meteorológiai mérõállomás is felkereshetõ, ahonnan szép kilátás nyílik az egész településre, és a Szanticskára érkezõket üdvözlõ jegenyesorra.A helyi falufejlesztési program 1992-ben Európai Falufelújítási Díjat is kapott.

Kirándulás a környéken


Szikszó:

gótikus református templom (XIV. sz) a Rákóczi emlékkõvel és a jubileumi emlékmûvel, Turul-emlékmû, Kistornyos Épület, modern római katolikus templom, Csáky-Hunyadi (vagy Bethánia)-kastély, zsinagóga (ma mûvelõdési ház), zsidó temetõ, Magyar-hegyi Borok Háza
Felsõvadász:
Pogányvár (földvár), Rákóczy-kastély (ma általános iskola) a különleges kétlaki páfrányfenyõvel (Ginkgo biloba), római katolikus templom
Encs:
római katolikus templom (XVIII. sz), modern római katolikus templom (1999), modern evangélikus templom (2005) modern református templom (1994), modern görög katolikus templom (1996), Hõsi Emlékmû, Aba Sámuel szobra, Rákóczi Ferenc mellszobra (Városháza elõtt), Petõfi Sándor mellszobra (Városi Galéria homlokzatán), Városi Galéria, Sportpálya, uszoda és szauna, Csoma-kúria
Boldogkõváralja:
boldogkõi vár (XV-XVI. sz), Péchy-Zichy-kastély (ma egészségügyi gyermekotthon) és a kastélykert, tájház és tájtörténeti kiállítás, római katolikus templom, Nepomuki Szent János-kápolna (XIX. sz)
Vizsoly:
református templom (XIII. sz) és a Károlyi Biblia, római katolikus templom (XVIII-XIX. sz), görög katolikus templom (XIX. sz), kõfejtõ (geológiai bemutatóhely) 

Bízunk abban,hogy közeljövõben Önt is vendégeink között üdvözölhetjük !
 


 

Hasznos tippek!

 • További Szanticska (Abaújlak)-i szállások

 • Megközelítés
  Autóval: Budapest - M3-as autópálya - M30-as autópálya Miskolcig, - 3-as számú fõút Szikszóig, Szikszón balra Alsóvadász felé (a templomnál ismét balra) - Homrogd után tetszõlegesen: 1. Kupa - Felsõvadász - Gadna - Abaújlak, majd jobbra kanyarodva Szanticska 2. Monaj - Selyeb - Nyésta - Abaújszolnok, majd balra kanyarodva Szanticska Tömegközlekedési eszközzel: Budapest - Miskolc - Szikszó vonalon vonattal vagy autóbusszal, Szikszón mindkét esetben átszállással, Szikszóról csak autóbusszal: Szanticska, bevezetõ útra

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3815 Szanticska (Abaújlak), Völgy u.7/2.
  Tel: 06-20-9734-123,06-20-5328-924


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat