Útvonal tervezõ
Tállya >>

 

Szálláshely keresés:

Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya

Képgaléria:
Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya
Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya
Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó - Tállya
Információ, szállásfoglalás
Típus: fogadó,
Cím:
3907 Tállya Rákóczi út 23.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: +36-47-598-889,+36-30-419-2946
Web: www.oroszlanos.hu
Fizetõeszköz: Készpénz, Tokaj-Zemplén Bor és Túra” klubkártya,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: franciaágy, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: borozó, borászat, étterem, infraszauna, konferenciahelyszin, különterem,
Bemutatkozás

Üdvözõljük Tállyán a Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadóban Tállyán!

A 400 éves Szirmay-kúriában kapott otthont az Oroszlános Borvendéglõ, Borház és Vendégfogadó. A kúriát 1771-ben a kor egyik legnagyobb osztrák építésze Franz Anton Hillebrandt (Mária Terézia megbízásából a Magyar Királyi Kamara vezetõ építésze) tervezte át. A ház akkor kapott jellemzõ vonásait és patináját a mai napig, mint ékességeit viseli. A kúria mai milliõje a történelmi mezõváros polgáriasult, felvilágosult életmódját tükrözi autentikus hegyaljai stílusa által, melynek kialakításán tizenöt iparmûvész dolgozott.

Az Oroszlános Borvendéglõ ma a tokaj-hegyaljai minõségi borturizmus egyik alapköve, szárnyas tölgyfa kapuja az 1600-as évekbeli oroszlánfejes kopogtatókkal a bor és gasztronómia csodálatos világába enged belépést. Az Oroszlános Borvendéglõ Tokaj-Hegyalján mintegy úttörõként a gasztronómiai megújulás egyik élharcosa a minõségi, helyi alapanyagok használatával, szezonális ajánlataival, a hagyományos és modern konyhai technológia ötvözésével.

Lakosztályok

Furmint Földszinti lakosztály, 27 négyzetméter. Elõszoba, hálószoba dupla ággyal két fõ részére, és nappali sarok fekvõhellyé alakítható ülõgarnitúrával egy, maximum két fõ részére. A lakosztályban TV, DVD, valamint kádas fürdõszoba infraszaunával*.

Muskotály Emeleti lakosztály, 50 négyzetméter. Nappali, hálószoba és fürdõszoba. A nappaliban: TV, DVD; fekvõhellyé alakítható ülõgarnitúra egy, maximum két fõ részére; egy sarokágy egy fõ részére. A hálószobában: dupla ágy két fõ részére. A lakosztályban zuhanyfülkés fürdõszoba infraszaunával*.

Hárslevelû Emeleti lakosztály, 40 négyzetméter. Nappali, fürdõszoba és két hálószoba. A nappaliban: TV, DVD; fekvõhellyé alakítható ülõgarnitúra egy, maximum két fõ részére; egy sarokágy egy fõ részére. Az elsõ hálószobában: fekvõhellyé alakítható sarokgarnitúra egy, maximum két fõ részére. A második hálószobában: dupla ágy két fõ részére. A lakosztályban zuhanyfülkés fürdõszoba.

Szállásáraink 2009. június 1-jétõl a következõk:

Egy éjszaka reggelivel
1 fõ részére
9.500 Ft/fõ/éj
2 fõ részére
14.000 Ft/2 fõ/éj
2 fõ felett minden további fõ
6.000 Ft/fõ/éj

A feltüntetett árak bruttó árak. Nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, melynek mértéke 300 Ft/ fõ/éj és 18 - 70 év között fizetendõ.
Üdülési csekket és „Tokaj-Zemplén Bor és Túra” klubkártyát elfogadunk*
Az infraszauna használata alkalmanként, két fõre 2.000.- Ft.

Étlapunkat a vidéki polgári és népi konyha hagyományain alapuló fogásokból állítjuk össze, szem elõtt tartva az évszakokat és az ünnepeket is. Így hamvazószerdától húsvétig böjtös leveseket, halételeket, hús nélküli fogásokat kínálunk. Húsvét környékén a bárány, a nyúl, a füstölt sonka és a tojás a fõ alapanyag a konyhánkban. Májusban és júniusban többféle spárgaétel, friss eperbõl készült édességek kerülnek az asztalra. Júniustól augusztusig a friss nyári gyümölcsök és zöldségek bõségében dúskálunk. Szeptemberben erdei gombától illatozik a ház, és megjelennek az étlapon az õsz gyümölcseivel, szõlõvel, körtével, almával, dióval, birsalmával készült ételek. Novemberben túlsúlyba kerül a liba, az adventi és a karácsonyi idõszakban pedig a pisztrángból és pulykából készült fogások jellemzõk.

Mint a régi háztartásokban, sok hozzávalót magunk készítünk. Vendégeinknek saját sütésû házikenyeret kínálunk, lekvárokat fõzünk a Szirmay-kúria birtokán termett gyümölcsökbõl, de elteszünk befõtteket, zseléket, szörpöket is. Aludttejbõl friss krémsajt készül a konyhánkban, kicsiny fûszerkertünkben zöldfûszereket termesztünk. Az illatos erdei gombákat szárítva és savanyítva mentjük át más idényre. Svábszalonnából sütjük a tepertõt, és a sajtot, a túrót is helyi termelõktõl szerezzük be. A bort sokoldalúan használjuk fel. Száraz tokaji furminttal pároljuk a pisztrángot és fõzzük a vincellér aprópecsenyét, ízesítünk vele hagyma- és raguleveseket, pörkölteket. Édes tokajiban gyümölcsöket posírozunk, desszertek habjába keverjük. Aszútörköly pálinkában aszúszemeket áztatunk a csokoládétrüffelhez.

Hasznos tippek!

 • További Tállya-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3907 Tállya, Rákóczi út 23.
  Tel: +36-47-598-889,+36-30-419-2946


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat