Útvonal tervezõ
Kisbajom >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom

Képgaléria:
Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom
Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom
Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskola - Kisbajom
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági tábor, ifjúsági szállás, erdei iskola,
Cím:
7542 Kisbajom
Somogy
Nyitvatartás:
Telefon: 06-82-568-031 , 06-20-555-9617
Fax: 82/385-473
Férõhely: 30 fõ
Web: www.kisbajom.hu/iskola.htm
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: buszparkoló, ebédlõ, füves kert, játszóudvar, játszótér, kemping, konyha, kutya, macska bevihetõ, parkoló, rádió, udvari tûzhely, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskolában.

A Somogy megyei Kisbajomot erdõk és rétek veszik körül. a zsáktelepülésre csend, és nyugalom jellemzõ. Több csermely táplálja a Rinya-patakot, amely dél-keletrõl határolja a falut, így lehetõség nyílik a vizes élõhelek megfigyelésére is.

Az országos mûemlékvédelem alatt álló Református Parókia teljes felújítása során alakítottuk ki a Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskolát. Ez az éplület szolgál szálláshelyként a vendégek számára, de van még lehetõség sátrak, lakókocsik elheléyezésére is. A parókiát övezõ skanzenben a népi építészet emlékei között zsuppfedeles talpas ház, csûr, kukoricagóré, kovácsmûhely és régi lakóház található.

Az erdei iskola program:

Az intézmény célja, hogy az itt eltöltött idõ alatt a gyermekekben kialakítsa, és megerõsítse a környezettudatos szemléletmódot.

A környezõ erdõkben húzódó tanösvények élõvilága erdész segítségével ismerhetõ meg. Az õstölgyesekben, égererdõkben védett növények, növénytársulások - többek között a Szúrós csodabogyó - találhatóak. Az európai hírû somogyi gímszarvas-állomány mellett az õzek, szarvasok, vaddisznók is nagy számban találhatóak a környéken.

A régi, paraszti életmód, állattartás bemutatása céljából lovak és más háziállatok kerültek az erdei iskola udvarába, de nem hiányoznak az erdei élõvilág képviselõi, az õzek sem. A faluban még ma is sokan foglalkoznak mezõgazdasággal, állattartással. Megtekinthetõ egy tehenészet, és a tehénfejés is.

Az iskola 28 tanuló és az õket kísérõ 2 pedagógus bentlakását teszi lehetõvé. Az elsõsorban 3-5 naposra tervezett turnusok során kézmûves beutatók: kovácsolás, szövés, kosárfonás gazdagítják a gyerekek ismereteit. A táborozások ideje alatt lehetõség van:

-a rongybaba készítés
-fafaragás
-vesszõfonás technikáinak megismerésére
-lehetõség van hagyományos disznóvágás megtekintésére
-népi parasztos ételek elkészítésére
-kenyérsütésre kemencében
-az országos hírû csökölyi népviseleti ruhák - menyecske öltözetfehérgyász - megtekintésére
-pónilovagolhatnak
-kirándulhatnak a természetben,
-megismerkedhetnek hazánk jellegzetes vadjaival egy vadles alkalmával, és megismerkedhetnek e tájegység védett növényeivel, mint például az Erdei csodabogyó,

-kirándulás tehetõ a Kisbajom közelében található petesmalmi Vidraparkba, és a kutasi sporthorgász tóhoz, ahol napi jeggyel lehet horgászni is.
Sportolási lehetõségek:
-foci
-röplabda
-asztalitenisz
-csocsó
-lábtenisz
-kosárlabda
-ijászat

Esténként szalonnasütés, és tábortûz várja a gyerkeket.
Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskolánkba mindazon az óvodás- és iskoláskorú gyermekek és kísérõiketvárjuk, akik egy igazi kikapcsolódást szertnének egy hangulatos falusi környezetben.

Szeretettel várjuk Kisbajomon a Népi Hagyományõrzõ és Erdei Iskolában.

Hasznos tippek!

 • További Kisbajom-i szállások

 • Megközelítés
  Közlekedési kapcsolatok szempontjából a zsáktelepülés látszólagos bezártsága ellenére számos nagyobb település elérhetõ távolságban fekszik. Nagyatád 23, Nagybajom 18, Kaposvár pedig mindössze 44 km-es távolságra fekszik a községtõl. Kisbajomba autóbusszal Nagyatádról juthatunk. Mivel vasútállomás nincs a községben, így ha vonattal szeretnénk a faluba jutni, a Gyékényes-Dombóvár útvonalat kell választanunk. A szomszédos községben, Kutason kell leszálni a vonatról, ahol minden járatra van autóbusz csatlakozás. Mindössze 5 kilómétert kell buszozni, és az elsõ megállón leszálva megérkezünk Kisbajomba

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-7542 Kisbajom,
  Tel: 06-82-568-031 , 06-20-555-9617


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat