Útvonal tervezõ
Miskolc >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc

Képgaléria:
Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc
Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc
Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc Miskolc Városi Vadaspark - Miskolc
Információ, szállásfoglalás
Típus: állatpark,
Cím:
3500 Miskolc Csanyikvölgy, Majálispark 2.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Nyitvatartási rend:
Október 1-tõl Március 31-ig:
Minden nap: 9:00 - 16:00

Április 1-tõl szeptember 31-ig
Hétfõtõl péntekig: 9:00 - 18:00
Hétvégén és ünnepnapokon: 9:00 - 19:00
Telefon: 06-46-332-121, 06-46-403-203
Fax: 06-48-422-514
Web: www.zoomiskolc.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: baba-barát, büfé, füves kert, parkoló, telefon, WC,
Bemutatkozás

Üdvözöljük a Miskolci Vadasparkban!

Kedves Látogatóink!


Szeretettel köszöntöm Önöket magam, a Kollégáim, valamint állataink nevében.

A vadasparkunk az ország egyik legrégebbi történelmi hagyományokkal és kulturális örökséggel rendelkezõ városában, Miskolcon jött létre. A lakosság összefogásával valósult meg 15 hét alatt, és 1983. augusztus 20.-tól áll a nagyközönség rendelkezésére.
A Miskolci Vadaspark a Bükk lábánál található, a bemutatott állatfajaink pedig mindegyik földrészt képviselik. Így Látogatóink 95 állatfaj 500 egyedét tekinthetik meg a festõi környezetben. A különbözõ állatfajok bemutatása mellett, érdekes látnivaló a természetvédelmi Szoborpark, amelynek jelentõségérõl oldalunkon bõvebben is olvashatnak.
Méltán tekinthetjük intézményünket az ország legrégebbi hagyományokkal rendelkezõ vadasparkjának, hiszen írásos feljegyzések bizonyítják, hogy 1355-ben már királyi vadaskert mûködött a miskolci Csanyik-völgyében. Úgy érezzük, hogy megkezdett fejlesztéseink megvalósulásával méltóvá válunk történelmi hagyományainkhoz éppúgy, mint a XXI. század állatkertészeti elvárásaihoz.

Molnár Attila
igazgató

A város Vadasparkjának 21 hektárján közel 95 állatfaj 500 egyede él. A Bükk élõvilága mellett láthatók hazánk nagyvadjai, ragadozói, madarai éppúgy, mint más földrészek állatvilágának képviselõi.

Különlegességek:

Itt látható Közép-Európa egyik legnagyobb farkas falkája természetszerû bemutatásban, emellett a hazai csülkös nagyvad fajok teljes skáláját tekinthetik meg a látogatók. Ezen kívül vadasparkunkban megcsodálhatók a világ más földrészeit képviselõ egzotikus állatok is. Látogatóink között nagy népszerûségnek örvend a különleges papagájokat bemutató röpdénk, a madagaszkári félmajom-gyûjteményünk, 'nagymacskáink', valamint az Afrika állatvilágát képviselõ fajok közül a tevék, a struccok és a gyerekek kedvence, a szurikáta-csapat.

Kulturális értékteremtésként egyedülálló létesítmény a Természetvédelmi Szoborpark kialakítása. Ennek különlegessége, hogy Gerald Durrell - a világhírû természettudós és számos népszerû könyv szerzõje - szoborportréja a világon elsõként itt lett felállítva.

Szoborparkunk célja:

1 A kipusztult állatfajok méretarányos, bronzba öntött szobrainak a bemutatásával szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a felelõtlen emberi magatartás milyen helyrehozhatatlan károkat okozhat a természetben.
2 Emléket állít azoknak az európai természettudósoknak, akik meghatározói voltak a modern állatkertészeti kultúra kialakulásának.Az állatkertek feladata világszerte átértékelõdött: ma már nemcsak az állatbemutatás hagyományos színterei, hanem egyben olyan 'biológiai mûhelyek', amelyek az állatok természetes élõhelyeinek, életmódjának és viselkedésének minél teljesebb megismerésére törekednek. Ilyen módon, jelentõs szerepet tölthetnek be a környezettudatos gondolkodásmód kialakításában, és válhatnak a fajmegõrzés és a természetvédelem egyik pillérévé.

'Természetvédelmi szoborpark':

Alapítványi kezdeményezésre 1998-ban kezdtük meg a 'Természetvédelmi szoborpark' kialakítását a Miskolci Vadasparkban. Terveink szerint, 25 kipusztult állatfaj élethû bronzszobrának a bemutatásával szeretnénk érzékeltetni a látogatókkal, hogy a természetben történõ, átgondolatlan emberi beavatkozás milyen helyrehozhatatlan károkat okozhat élõvilágunkban.

'Növényevolúciós sétány':

A Miskolci Vadaspark területén belül, (hazánk éghajlati viszonyainak megfelelõen) 'Növényevolúciós sétány' kerül kialakításra, melyen keresztül a gyakorlatban ismerkedhetnek meg a látogatók a növényvilág törzsfejlõdésével.

Így folyamatában követhetik a növények evolúciójának jelentõsebb állomásait, melyeket a sétányon elhelyezett 'korjelzõ kövek' mutatnak.

A kezdeményezés hazánkban egyedülálló, és a gyakorlatban megvalósíthatja a természet egységének és összefüggéseinek jobb megértését, valamint az élõ és élettelen környezet egymásra hatásának törvényszerûségeit.

Néhányan az állataink közül:

-Mangalica malacok
-Házi kecskék
-Egerész ölyv
-Mókus majom
-Ormányos medvék
-Rackajuhok
-Közönséges selyemmajmok
-Strucc
-Szarvasok
-Szürkemarhák
-Vadmalacok
-Kulán csapat
-Fekete párduc
-Barna medve
-Törpeszamár
-Karakál, sivatagi hiúz
-Kétpúpú teve
-Örvös pekarik
-Uhu
-Tigrisek

Újdonság:

2004. február 26.
Fehér szamárkanca érkezett a Miskolci Vadasparkba a Debreceni Állatkertbõl! Bízunk benne, hogy e méltatlanul elfelejtett háziállatunk a látogatóinknak és a Park dolgozóinak egyaránt sok örömet szerez. Reméljük, hogy a jövõ esztendõben már egy kis ugrándozó szamárcsikót is megcsodálhatunk mellette...

Kis szurikáták születtek!

Egyéb látnivalók:

-Durell-szobor
-Konrád Lorenz szobra
-Anghy Csaba szobra

Belépõjegy árak:

-Hétköznap:

felnõtt 350 Ft
gyermek: 250 Ft (4 év alatt ingyenes)
csoportos: 220 Ft (min. 20 fõ esetén)

-Hétvégén és ünnepnapon:

felnõtt 450 Ft
gyermek 300 Ft (4 év alatt ingyenes)
csoportos: 220 Ft (min. 20 fõ esetén)Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is-a virtuális barangoláson kívül- kellemes és hasznos idõtöltést kívánunk Vadasparkunkban!

 

Hasznos tippek!

 • További Miskolc-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3500 Miskolc, Csanyikvölgy, Majálispark 2.
  Tel: 06-46-332-121, 06-46-403-203


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat