Útvonal tervezõ
Mátraszentlászló >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló

Képgaléria:
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló Matima Ifjúsági Szálló - Mátraszentlászló
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági szállás,
Cím:
3235 Mátraszentlászló Kossuth u. 4.
Heves
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 36/453-003, (30) 995-2654
Fax: 54/520-501
Férõhely: 5 szoba
34 fõ
Web: www.matima.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: étterem, konyha, társalgó, terasz, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Önt Mátraszentlászlón a Matima Ifjúsági Szállóban!

A Mátra fennsíkja Óvártól Ágosvárig, keleten Galyáig, délen Bagolyirtástól Nagyparlag-pusztáig tart. Ezen a részen található egy kedves kis falu: Mátraszentlászló.Alig 70 állandó lakosa a feltevések szerint német vagy szlovák eredetû, egy részük ma is tótnak tartja magát. A település 800 méter magasban van. A meredek fõutca mindkét oldalán sok üdülõ és víkendház áll: hangulatos csárdáikban a szlovák ételek is megtalálhatók. Mátraszentlászlón jóval több a napsütés, mint a környék völgyeiben. A természetjáróknak minden évszakban sok örömet kínál a Mátra ezer arca. A falut 10 gyönyörû jelzett túraútvonal szeli át. Tölgyesek és bükkösök fedik a környéket. A téli sportok szerelmesei is megtalálják itt a szórakozást. Két felvonós sípálya és egy szánkópálya is van a közvetlen közelben. A Mátra-fennsík vizeit a Kövecses patak vezeti le. Forrásokban, látnivalókban gazdag a táj.

A szállás bemutatása

34 fõ elszállásolására alkalmas üdülõ, mely egy kõbõl készült fõépületbõl és három faházból áll.

A fõépület részei:

tíz férõhelyes szoba
hat férõhelyes szoba
fürdõszoba
tv-vel felszerelt elõszoba
zuhanyzó
férfi WC
nõi WC
konyha
nyitott terasz

A ház és a szobák
Az ágyak mindegyike emeletes. Az egész tábor gázfûtéses - a fõépületben radiátoros, a faházakban konvektoros. A melegvizet két folyamatosan melegítõ bojler adja.

A konyhában 10 személy tud egyszerre étkezni. Itt minden felszerelés adott ahhoz, hogy egy akár 34 fõs csoport reggelit és vacsorát tudjon készíteni. A gáztûzhelyen szükség esetén fõételek is elkészíthetõk.

Az udvaron bográcsban fõzés, szalonnasütés és flekkensütési lehetõség is van. A zárt teraszon jó idõben étkezni, beszélgetni, táncolni, valamint csocsózni is lehet. A három faház mindegyikéhez egy kis terasz tartozik és egy-egy hatágyas szoba.

Árak és kedvezmények

Nyári idõszakban (május 1. - augusztus 31.)
1500 Ft / fõ / éjszaka

Téli idõszakban (szeptember 1. - április 30.)
2500 Ft / fõ / éjszaka

Csoportos kedvezmény
20 fõ, vagy fölötte - 15%-os kedvezmény

Az itt megadott árak már tartalmazzák az idegenforgalmi adót is.
2008. január 1-tõl utazási csekk elfogadóhellyé válunk!

Látnivalók a környéken

Galyatetõ
Számos turistaút kiindulópontja Galyatetõ, amely hazánk második legmagasabb pontja. Azoknak, akik csak rövidebb sétákat szeretnének tenni a környéken, érdemes felsétálniuk a Péter-hegyese 960 m magasan álló kõkilátójához. A kilátót 1934-ben építették. Sajnos az erdõ szinte már teljesen benõtte, igy csak észak felé teljes a panoráma, illetve a piszkési csillagvizsgáló egyik kupolája látszik. Galyatetõrõl indulva gyalogosan sokan elhaladnak a Magyar Tudományos Akadémia piszkéstetõi csillagvizsgálója mellett, amelyhez aszfaltozott út visz. A csillagvizsgáló csak elõzetes bejelentkezés alapján látogatható. Három kupolája a Felsõ-Mátra több pontjáról igen jól látható.

Mátraszentlászló - Galyatetõ: 5 km, 5 perc autóval

 
Bükkszék
A 855 lelket számláló község változatos természeti környezetben lévõ üdülõfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. A község a fõ forgalmi utakhoz bekötõ utakkal csatlakozva, két kis patak partjain épült. A település elsõsorban idegenforgalmi nevezetesség. Gyógyító hatású vizét Salvus néven palackozzák. A gyógyvíz mind fürdõ, mind ivókúra formájában alkalmas különbözõ betegségek gyógyítására. 39-40°C-os hévizével 2500-3000 fõ egyidejû fogadására alkalmas strandfürdõ üzemel.

Mátraszentlászló - Bükkszék: 45 km, 50 perc autóval

 
Hollókõ
Palócföld éke, s egyben Közép-Európa legépebben megmaradt, egységes palóc építészeti stílust tükrözo faluja Hollókõ, melynek legnagyobb értéke az ófalu nagy részét kitevõ, 58 védett épületet magába foglaló falurezervátum, mely õrzi a XVII. századi népi építészet remekmûveit. A Hollókõre kiterjedõ védelem nem csupán mûemléki jellegû, hanem a tájképileg jelentõs hagyásfás legelõre és a "nadrágszíj" parcellás szõlõhegyre is vonatkozik. 1977 óta belterülete, zártkertjei, legelõje és a várhegy részei a 141 hektáros Hollókõi Tájvédelmi Körzetnek. 1987-ben pedig az UNESCO Világörökség Bizottsága Világörökségi címmel jutalmazta az épített és táji környezet eme páratlan harmóniáját.

Mátraszentlászló - Hollókõ: 43 km, 50 perc autóval

 
Kékestetõ
Kékestetõ az ország legmagasabb pontja, 1014 m. A nemzetiszínû kõhöz, ami közvetlenül a TV-torony alatt található, szinte mindenki elzarándokol. A Kékes klimatikus viszonya asztmatikus betegségekre, idegkimerültségre egyaránt gyógyító hatással van. Kékestetõt a legtöbben a téli idõszakban keresik fel az itt mûködõ sípálya kedvéért. A jelzett turistautakon kisebb-nagyobb körtúrákat tehetünk, a hosszabb kirándulást kedvelõk Parádra, Mátraházán keresztül Mátrafüredre, vagy a Csór-hegyen át Galyatetõre és Mátraszentlászlóra is eljuthatnak.

Mátraszentlászló - Kékestetõ: 19 km, 20 perc autóval

 
Parádsasvár
A település hírnevét elsõsorban üveggyárának, valamint az itt fakadó gyógyvizû forrásoknak köszönheti. Környéke nyugalmas kirándulóhely. A parádsasvári üveggyár ipartörténetileg is egyedülálló üzem - sok látogató ismerkedett meg itt az üveggyártás folyamatával. Jelenleg a gyár nem üzemel, várhatóan 2008 második felében lesz újra látogatható.

Mátraszentlászló - Parádsasvár: 20 km, 20 perc autóval

Recsk
Magyarország egyik leggazdagabb nemesfém-lelõhelye, bányásztelepülés. Évszázadokra nyúlik vissza arany-, ezüst- és rézbányászata. Szomorú nevezetessége a Recski Nemzeti Emlékpark. A Nemzeti Emlékpark recski kényszermunka haláltáborként funkcionált 1950-1953 között; ma látogatható.

Mátraszentlászló - Recsk: 30 km, 30 perc autóval

Sástó
Az esõvíz által táplált lápos mocsaras tavakat 1960 körül kezdték üdülõhellyé alakítani. Az idõk során feltöltõdõ medreket kitisztították és egybe nyitották. A mai tó átlagos mélysége 1 méter. Sástón található az egyik legszebb panorámát nyújtó mátrai kilátó is, amit egy használaton kívül helyezett fúrótoronyból alakítottak ki. A településrész jól kiépült; kemping, abc, éttermek és büfék találhatók itt.

2006 októberében téli-nyári bobpálya nyílt a sástói kõbánya területén.

Mátraszentlászló - Sástó: 21 km, 20 perc autóval
 

Hasznos tippek!

 • További Mátraszentlászló-i szállások

 • Megközelítés
  Mátraszentlászlót az üdülõcsoportok, ha nem saját jármûvel érkeznek, a következõ módon érhetik el: Gyöngyösig az ország minden részébõl jó busz- és vonatközlekedéssel el lehet jutni. Onnan Mátraszentlászlóra menetrendszerinti busz jár, melynek indulási ideje a hasznos információk között olvasható.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3235 Mátraszentlászló, Kossuth u. 4.
  Tel: 36/453-003, (30) 995-2654


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat