Üdvözöljük Egerben, a Juhász testvérek Pincészetében!
A Juhászvin Kft. 1996-ban alakult családi vállalkozásként az egri történelmi borvidéken. a családnak 18 hektár saját szõlõterülete van, és 58 hektárt integrál. Cégünk így éves szinten összesen 76 hektár területrõl 7500-8000 mázsa szõlõt állít elõ.
Termékpalettánkon megtalálható vörösbor fajták:Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Oportó, Zweilgelt, Blauburger és Merlot, melyek kitûnõ alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Leányka, Muskotály, Olaszrizling és a Rizlingszilváni fajtákból állítunk elõ. A családi pincészet jelen pillanatban 11000 Hl tároló kapacitással rendelkezik, amibõl 5200 Hl ászokhordó.
Cégünknek két filozófiája van:
-Cégünk egyedi karakterû, alacsony termésátlagú szõlõbõl készült minõségi borok elõállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, igényes piaci szegmensekben.Pl.: Borszaküzletek, Éttermek, Szállodaláncok.
-Nagyobb mennyiségû minõségi borok elõállítása, tovább feldolgozó(palackozó) partnerek részére, lédig formában.
A családi vállalkozás évrõl évre dinamikusan fejlõdik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bõvítettük, amelyek már EU minõsítéssel rendelkeznek. 2003-ban további fejlesztéseket tervezünk.
Feldolgozás:
A modern borászati technológiával rendelkezõ üzemünket 2002-ben alakítottuk ki, melyben a vörös szõlõfajtákat korszerû és hagyományos (tradicionális) módon dolgozzuk fel. A fehér szõlõk feldolgozásánál klasszikus vagy reduktív eljárási módszert alkalmazunk.
2005-ben további fejlesztéseket és beruházásokat végzünk üzemünkben, pincészetünkben.
Pincészetünk élelmiszer higéniai szempontból megfelel az Európai Uniós elvárásoknak és követelményeknek. Üzemünkben a HCCP-rendszer szerint dolgozunk és a pincészetünk ISO minõsítése is folyamatban van.
Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemû borkészítéshez a nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a régi klasszikus tradicionális úgynevezett egri kádas borkészítési hagyományokról.
A vörösboraink egy részét tradicionális, kádas héjon erjesztéssel készítjük, melynek lényege, hogy a szõlõbogyókat különbözõ klasszikus erjesztõ kádakban áztatjuk. A héjon erjesztést a préselés követi, melyet kíméletesen végzünk.
A különbözõ borversenyeken legnagyobb sikereket elért boraink:
2000 Egri Bikavér
- 2001-ben az Egri Borvidéki Borversenyen aranyérmet nyert
2000 Egri Cuvée
- 2001-ben az Egri Borvidéki Borversenyen a 'Legjobb Új Vörösbor'
- 2002-ben az Egerszalóki Borversenyen a 'Legjobb Vörös Óbor' címet kapta
-2003-ban az Országos Borversenyen aranyérmet nyert
-2003-ban az Egerszalóki Borversenyen a 'Legjobb Vörösbor' címet kapta
2000 Cabernet Sauvignon
- 2001-ben az Egri Borvidéki Borversenyen aranyérmet nyert
- 2002-ben a Fiatal Borászok Országos Borversenyén aranyérmet nyert
- 2003-ban az Egerszalóki Borversenyen nagyaranyérmet nyert
2002 Muscat Ottonel
-2003-ban az Egri Borvidéki Borversenyen aranyérmet nyert
-2004-ben az V. Pannon Bormustrán 2004 csúcsborának választották
2002 es Paptag (Egri kékfrankos)
-Vinitaly 2005 Gion menzione díj
2003 Pinot Noir
- Vinitaly 2005 Gran Menzione díj
- Challenge International Du Vin.
- Bordeux Bronzérem
Pincészetünkbe csoportok részére szervezünk borkóstolóval egybekötött pincelátogatást szakvezetéssel.
Eger-kõlyuk Pincesor
A tradicionális pincészetben megismerkedhetnek a borkészítés fortélyaival, a tölgyfahordós érlelésen keresztül a palackba kerülésig és megtekinthetik a borvidék egyik legnagyobb mûködõ képes ászokhordós térrel rendelkezõ pincészetét. A látogatás után a távolabbról érkezõ vendégeink részére a pincészet Egerszalóki Anna Panziójában kínálunk lehetõséget rendkívül kedvezõ árakon az éjszakai pihenésre.
További ajánlatokkal álunk rendelkezésükre, melyet telefonon vagy Interneten egyeztethetünk.
A Juhász Testvérek Pincészete egy dinamikusan fejlõdõ családi gazdálkodás, az egri történelmi borvidéken. Pincészetünk borai jelentõs sikereket értek már el a hazai borversenyeken.
15 karton bor vásárlása esetén egy ingyenes pincelátogatással és borkóstolóval várjuk pincészetünkben.
250 palackot meghaladó vásárlás esetén további kedvezményeket tudunk adni.
Pincelátogatással egybekötött borkóstolás
6 féle borból kóstoló szakmai tanácsokkal (pogácsa, sajt) 1.600 Ft.-/ fõ
8 féle borból kóstoló szakmai tanácsokkal (pogácsa, sajt) 2.150 Ft.-/fõ
Kommentált szakmai borkóstoló, 8 féle borral és hideg falusi ízelítõvel:
Hideg falusi ízelítõ: füstölt kolbász, szalonna, disznósajt, paraszt májas, lila hagymával és primõrökkel 3.500 Ft/ fõ
Kommentált szakmai borkóstoló, 8 féle borral és hideg falusi ízelítõvel
kóstolás után korlátlan borfogyasztással:
Hideg falusi ízelítõ: füstölt kolbász, szalonna, disznósajt, paraszt májas, lila hagymával és primõrrel 4.500 Ft/ fõ
5. Egyéni igény szerinti borkóstoló.
A pincelátogatás része lehet egy Egerszalóki, Egri kirándulásnak is, szállást tudunk bíztosítani az egerszalóki Anna Panzióban.
Komplett programokról érdeklõdjön az Anna Panziónál, vagy a Belföldi Szállások internetes portálnál.
Hasznos tippek! További Eger-i szállások |