Útvonal tervezõ
Somogyszob >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob

Képgaléria:
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági tábor, erdei iskola,
Cím:
7563 Somogyszob Szent Imre u. 23.
Somogy
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: +3630/5303-272
Fax: +36 82 445-300
Web: http://www.moczerdeszet.hu/
Fizetõeszköz: EUR, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: focipálya, játszóudvar, játszótér, tanösvény, udvari tûzhely,
Bemutatkozás
Üdvözöljük Somogyszobon, az Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központban!
 
"Aki az erdõ fáitól, a sziklától, a zuhogó pataktól
és a vándorló felhõktõl kéri kölcsön a gondolatokat,
az nem  is fogy ki soha belõlük."

Mikszáth Kálmán
A Mocz és Társa Magánerdészet Kft. az erdõgazdálkodási tevékenység fontos részének tartja az erdõ közjóléti szerepének elõtérbe helyezését.
Öt évvel ezelõtt elhatároztuk, hogy létrehozzuk erdészeti erdei iskola programunkat a szükséges infrastruktúrákkal együtt. Az infrastrukturális fejlesztések folyamatosan zajlottak, a fõ beruházás 2012-ben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER Programjában igénybe vehetõ támogatás segítségével valósult meg.
Prospektusunk letölthetõ
(pdf)
 
A somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ fontos bázis kíván lenni a térség környezeti és erdészeti nevelésében. Komplex erdei iskola programunk célja, hogy lehetõséget adjon minden korosztály számára megismerni az erdei életközösséget, az erdész munkáját, a természet és az ember viszonyát, az erdõ- és vadgazdálkodás fontosságát.
Az Erdei iskolában töltött idõ alatt a gyermekek aktív részvétellel, közvetlen tapasztalatszerzés, megfigyelés útján jutnak a természettel kapcsolatos ismeretek birtokába, fedezhetik fel a természet értékeit. Kiegészíthetik az iskolában megszerzett tudást, észrevétlenül mélyülnek ismereteik és ébred fel bennük a felelõsségtudat környezetük iránt. Hiszen ahogy Dr Madas László erdõmérnök mondta, 
"Az erdõ a világ egyetlen olyan könyvtára, amely már akkor is tudáshoz juttat, ha csendben vagy és nyitott szemmel sétálsz benne!".
Mindehhez a természeti környezetet a Somogy megye déli részén található Belsõ-Somogyi homokvidék adja.
A programok lebonyolítására több helyszín áll rendelkezésre. Két erdei iskola-épületben, párhuzamosan több csoport fogadására is lehetõségünk nyílik az év minden napján.
Az oktatási központ Központi Épülete Nagyatádtól 7 km-re, Somogyszobon, megkapó falusi környezetben talált otthonra. Az épület 50 fõ befogadására alkalmas, 4 db 10-10 ágyas szobával, 50 m²-es étkezõvel, külön tanári szobákkal áll rendelkezésre.
Az Erdei iskola 2 ha-os kertjében kültéri foglalkoztató ad helyet a szabadtéri oktatásra, kézmûves foglalkozások megtartására.  Az udvaron 250 folyóméter hosszú sétaút vezeti körbe a látogatót az erdõ életét és az erdészethez köthetõ tevékenységeket bemutató Erdei Iskola Tanösvényen. A tanösvény részeként hangulatos dísztó segít a vízi élõvilág bemutatásában.
A gyerekek mozgásigényének kielégítésére a közeljövõben focipálya és tornaösvény kerül kialakításra.
Az Erdei iskola másik fontos helyszíne a Somogyszob községhatárban találhatóVackor Pihenõház, amely 4, 8 és 10 férõhelyes, saját fürdõszobával rendelkezõ szobákkal, 8 férõhelyes külön vizesblokkos nyári szállással, 40 fõs étkezõvel, kilátóval rendelkezõ fedett kültéri foglalkoztatóval, bográcsozási- és sátorozási lehetõséggel, valamint játszótérrel várja a vendégeket.
A Pihenõházhoz a Somogyszobot-Nagyatáddal összekötõ közútról leágazó erdészeti magánút vezet, ennek mentén a Keresztutat megjelenítõ tanösvény-szakasz kíséri a látogatókat a házhoz.
A Vackor Pihenõ hangulatos erdei környezetben épült. Innen indul a 6 km hosszú Vackor Erdei Tanösvény, amelynek bejárása során megismerkedhetünk az erdei viselkedés kultúrájával, az erdõ növény- és állatvilágával, az erdõ fejlõdésével.
      
Szintén itt található a 20 hektáros Vadaspark, ahol magyarországi nagyvadfajok figyelhetõk meg természetes környezetben.
A Vackor pihenõ szomszédságában helyezkedik el a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. Esküvõ és Rendezvényterme és a Hárs Fogadó (Mocz Tanya), valamint az erdei iskola program fontos helyszíne a Csemetekert, ahol a látogatók megismerkedhetnek az erdészeti szaporítóanyag-termelés folyamatával.
További oktatási helyszín a Somogyszobon található Majorság, ahol õshonos magyar háziállatok bemutatóját láthatjuk, bepillantást nyerhetünk életükbe.
A tanösvényeken összesen 97 információs felület segíti az ismeretek bõvítését. A tanösvény szakaszok külön-külön is látogathatóak, de  önállóan is élményt nyújtanak korosztálytól függetlenül.
    
 

Alap 
- és szabadon választható programjaink felölelik többek között az erdei életközösség, az erdõ és klíma, a fenntartható erdõgazdálkodás, a vadgazdálkodás, az erdész munkája, népi hagyományismeret és õshonos háziállatfajták megismerése témaköröket.
Szabadon választható költségtérítéses programajánlataink Somogyszob környékének felfedezésén kívül lehetõséget biztosítanak félnapos és egynapos kirándulásokon való részvételre.

 

A programokat lebonyolító szakszemélyzet erdõmérnök, természetvédelmi mérnök, erdésztechnikus és pedagógus végzettségû, lelkes szakemberekbõl áll.
A témákat az adott korosztály igényeinek megfelelõen dolgozzuk fel. Az ismeretek elmélyülését közvetlen tapasztaláson, érzékelésen alapuló feladatok segítik. 
Rossz idõ esetén zárt téri foglalkoztató teremben kerül sor a foglalkozások megtartására, elõadásokkal, játékos feladatokkal egybekötve. A gyerekek rendelkezésére állnak különbözõ szakkönyvek, természetfilmek, társasjátékok. Lehetõség nyílik a pedagógusok saját tematikája szerinti foglalkozások lebonyolítására, vagy akár témanapok megtartására is.
Az erdei iskola által díjmentesen biztosított kerékpárok állnak rendelkezésre az egyes programhelyszínek közötti gyorsabb közlekedés elõsegítésére, vagy akár egy hangulatos kerékpártúrához a Somogyszobtól 6 km-re fekvõ Kaszópusztára. 

Hasznos tippek!

 • További Somogyszob-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-7563 Somogyszob, Szent Imre u. 23.
  Tel: +3630/5303-272


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat