Útvonal tervezõ
Sárvár >>

 

Szálláshely keresés:

Mediterrán Panzió - Sárvár

Képgaléria:
Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár
Mediterrán Panzió - Sárvár
Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár Mediterrán Panzió - Sárvár
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió,
Cím:
9600 Sárvár Ostffyasszonyfai u. 1/A
Vas
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: +36-30-385-8787, +36-95-326-450
Fax: +36-95-326-450
Web: www.freeweb.hu/mediterransarvar
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: hûtõszekrény, konyha, szauna, tûzhely, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: ebédlõ, füves kert, kerékpárkölcsönzés, konyha, lovaglás, parkoló, szauna, társalgó, telefon, tûzhely, TV, udvari tûzhely, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Sárváron a Mediterrán Panzióban.

Területe már õsidõk óta lakott hely. A források szerint a rómaiak idején Bassianának nevezték a települést. A mai Sárvár területén a középkorban még több kisebb település létezett. Területén néhány erõdítménynek a nyomait is feltárta már a kutatás. A ma álló sárvári vár õse is a XIII. század végén épülhetett. Eredetileg feltehetõen királyi birtok volt, 1390-ben a Kanizsaiak tulajdonába került, tõlük pedig 1534-ben házasság révén jutott a Nádasdy család birtokába. A család 1671-ig birtokolta a várat. Ennek az idõszaknak a magyar kultúrtörténet szempontjából igen nagy jelentõsége van: Nádasdy Tamás 1534-ben Sárvár-Újszigeten nyomdát alapított, melynek vezetésével Sylvester Jánost bízta meg. A nyomda elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar nyelvû könyvnyomtatás meghonosítása terén. Itt nyomtatta ki az elsõ Magyarországon megjelent magyar nyelvû könyvet Abádi Benedek.

A feltételezések szerint a Sárvár részét alkotó egykori Sári település templomában temették el Tinódi Lantos Sebestyént, aki Nádasdy Tamás pártfogoltjaként többször is megfordult a sárvári udvarban, és aki 1556 januárjában halt meg Sár faluban. Az õ emlékét idézik a kétévente megrendezett Históriás Napok.

A város a Rákóczi-szabadságharc alatt szinte teljesen elpusztult, csak a XVIII. század második felében indult meg újra a fejlõdés.
A II. világháború idején az egykori sárvári mûselyemgyár internálótábor volt.
A városnak új lehetõségeket jelent a gyógyhatású sárvári termálvíz. A magas fluorid és metaborsav tartalmú hévíz 44 °C-os.

Panziónk a Sárvári Fürdõtõl 800 méterre, a Pannónia Ringtõl 8 km-re, nyugodt környezetben található.
Minden szobában televízióval, szaunával, a kertben grillezési lehetõséggel, továbbá kerékpárkölcsönzési-, lovaglás-i, és parkolási lehetõséggel, a közeli kilátóból nyíló gyönyörû panorámával várjuk kedves vendégeinket.

Áraink

 • 1 ágyas szoba 7500 Ft reggelivel 1 fõ részére .
 • 2 ágyas szoba 10200 Ft reggelivel 2 fõ részére .
 • 3 ágyas szoba 13000 Ft reggelivel 3 fõ részére .
 • 4 fõs apartman 18000 Ft reggelivel 4 fõ részére .
 
Az ár az IFÁ-t nem tartalmazza .
 
2012 -es IFA ár 375 Ft /fõ /éjLegyenek vendégeink Sárváron a Mediterrán Panzióban!

Hasznos tippek!

 • További Sárvár-i szállások

 • Megközelítés
  A település megközelíthetõ közúton: a 8-as úton Jánosháza után északi irányban a 84-es úton Sárvárra érkezünk; vasúton: a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-9600 Sárvár, Ostffyasszonyfai u. 1/A
  Tel: +36-30-385-8787, +36-95-326-450


  © Minden jog fenntartva! 2004-2024

  Rólunk | Kapcsolat