Útvonal tervezõ
Kehidakustány >>

 

Szálláshely keresés:

Kehida Vendégház - Kehidakustány

Képgaléria:
Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány
Kehida Vendégház - Kehidakustány
Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány Kehida Vendégház - Kehidakustány
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház,
Cím:
8784 Kehidakustány Juharfa sor 16.
Zala
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 20/983 2360, 20/519 2076
Férõhely: 3 szoba
8 fõ
Web: www.kehidavendeghaz.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: baba-barát, játszóudvar, játszótér, konyha, udvari tûzhely, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Kehidakustányban a fürdõtõl 900 m-re fekszik a vendégház, egy 110m2-es összkomfortos, új építésû családi ház szép, zöld övezetben, festõi kilátással. Minden évben emberek ezrei keresik fel a termál- és élményfürdõjérõl  híres Kehidakustányt, ahol a pihenés és felüdülés garantált, fõleg, ha egy nyugodt szálláshely várja estére a kedves vendégeket.
A ház 3 szobás, összesen 6+2 fõ fér el benne kényelmesen: teljesen felszerelt amerikai konyhás, DIGI TV, autó beálló zárt parkolóval.
A gyermekek részére a zárható kertben egy kis játszótér is helyet kapott, így az egész család részére kiváló pihenést nyújt a Kehida Vendégház.

ÉTKEZÉSI LEHETÕSÉGEK

 • A házban teljesen felszerelt konyha várja vendégeinket.
 • Amennyiben nem szeretnének fõzni lehetõség van, kiváló konyhájú zalai ízekkel rendelkezõ étterembõl rendelni, melyet ki is szállítanak.. Akár üdülési csekkel is kedvezményesen.  Félpanziós ellátás felnõtteknek: 2500 Ft/fõ/nap, gyermekeknek: 1700 Ft/fõ/nap.
   

LÁTNIVALÓK
Programlehetõségek Kehidakustányban:

Lovaglás, kocsikázás, élményfürdõ, gyógyfürdõ és kirándulási lehetõségek.

Kehidakustány Kehida Termál- Gyógy- és Élményfürdõ

Anya, apa, az apróságok és a nagyszülõk - a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdõben mindenki megtalálja egész évben a kedvére valót!

 • 2400 m2 fedett és szabadtéri vízfelület
 • 13 medence
 • 3 hektáros park
 • 2000 ingyenes nyugágy
 • ingyenes parkolás

Deák Kúria – Kehidakustány, Kúria u. 6.

A Deák kúriát 1770 körül építette a Hertelendy család, az egykori kehidai vár helyén. Deák Ferenc 47 éven át tekintette otthonának a kehidai kúriát. Gyakran megfordult itt a szomszéd faluban – Zalacsány – élõ Csány László és alkalmanként Vörösmarty Mihály, Wesselényi Miklós, Széchenyi István, Batthyány Lajos is. Az egyszintes, „L” alakú épület nagyjából még ma is õrzi eredeti alakját, melyen a XIX. századi szecessziós átalakítás nem sokat változtatott. A kertben látható, Deák Ferencet ábrázoló szobor Zala György alkotása.

Deák-kút

A falutól úgy 3 km távolságra található a Deák-kútnak nevezett forrás, amelybõl a Deák patak is ered. A hagyomány szerint Deák Ferenc csak e forrás vizét fogyasztotta szívesen kehidai tartózkodása idején. Ma a kút környéke kedvelt kirándulóhely, ahonnan túraútvonal vezet a közeli Almásháza településre. A kút mellett szalonnasütõ hely található.

Porcelán kávéscsésze gyûjtemény

Gyûjteményünkben közel 250 kis porcelán kávéscsésze látható. Koruk változó, a néhány évestõl a több száz éves matuzsálemig. Egyiknek másiknak már-már történelme is van. Akad olyan, amelyik aranyszínû kis lábakon áll és poros padlás eldugott zugából került elõ. A másik hosszú ideig egy ökrös szekéren, szalma közé rejtve járta az országot addig, amíg nagymama gyermekkorában rá nem talált és õrizgette máig. A világ minden tájáról – például Németországból, Angliából, Japánból, Kínából – származnak õk. Néhányan hosszú utazás után érkeztek meg hozzánk. Látható közöttük a magyar porcelán manufaktúrák remekei is a Zsolnay gyárból, Herendrõl és Hollóházáról.
A porcelán a kínai nép gyönyörû találmánya, ami kvarcból, kaolinból és földpátból készül. Az elsõ porcelánt nagyon régen, a Tang dinasztia idején készítették Kínában, valamikor 618 és 907 között. Európába elõször az 1100 években érkezett és rögtön megszerezte a neki méltán járó dicsõséget. A porcelánkészítés féltve õrzött receptje azonban továbbra is titok maradt. 1575 körül sikerült elõször lágy masszájú porcelánt készíteni Firenzében. Késõbb az 1700-as évek elején Németországban készítették el az elsõ kemény porcelánt, ami nyomán hamarosan megszületetett a híres meisseni porcelángyár. A porcelánt méltán nevezik „fehér aranynak”, mert nemessége, eleganciája, tökéletes csillogása feljogosítja e büszke név viselésére.
A csészék a Kehida Kapuja Kávéház és Pizzériában egész évben láthatók.

Temetõkápolna (1928)

A temetõkápolna a kehidai temetõben épült a XIII. században. A XVIII. században a Deák család kívánságai szerint átalakították. Deák Ferencet azonban nem itt temették el. Végsõ nyughelye Budapesten, a Fiumei úti temetõben található.

Gyümölcsoltó Boldogasszony római katolikus templom (barokk)

A templom építéséhez Hertelendy Gábor l747-ben fogott hozzá, felszentelése 1755. április 5-én történt. Eredetileg is Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére szentelték, ezt a titulusát jelenleg is õrzi. A tornya 1807-ben készült el. Berendezése barokk munka, diadalív szerû fõoltára az angyali üdvözletet ábrázolja, szobrokkal gazdagon díszített. Tornyában három harang lakik, a legnagyobb közel 4  mázsa. Részletes egyházmûemlék-történeti leírás a templom bejáratánál elhelyezett tájékoztató táblán olvasható.

Programlehetõségek a közelben:

Keszthely, Balaton (20 km)
Hévíz: gyógyfürdõ, gyógyászat (12 km)
Zalaegerszeg: csúszdapark, élményfürdõ, mozi (25 km)
Zalacsány: vadászcsárda, horgásztó, lovaglás (4 km)
Zalaszentgrót: melegvízû strand, csúszdák (15 km)
Zalakaros: gyógyvíz, élményfürdõ (30 km)
Kányavári sziget: kirándulóhely horgászat, Kis-Balaton természetvédelmi terület (25 km).

ÁRAK

FÕSZEZON: június 14 - szeptember 1.
Egész ház 4 fõ esetén  16.000 Ft / nap
További személyek 3.500 Ft / fõ / nap
Gyerek 3 - 12 éves korig 2.000 Ft / fõ / nap
Gyerek 3 éves korig ingyenes

SZEZONON KÍVÜL: szeptember 2 - június 13.
Két fõ részére  9.000 Ft / nap
Egész ház 4 fõ esetén 12.500 Ft / nap
További személyek 3.000 Ft / fõ / nap
Gyerek 3 - 12 éves korig 1.500 Ft / fõ / nap
Gyerek 3 éves korig ingyenes

Idegenforgalmi adó 18-70 éves korig 300 Ft / fõ / nap.

Kiemelt idõszak: december 24 - január 2.
A kiemelt idõszakokban a fõszezoni árak érvényesek.

Hasznos tippek!

 • További Kehidakustány-i szállások

 • Megközelítés
  Kehidakustányban a termálfürdõtõl 900m-re található egy új építésû családi ház.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-8784 Kehidakustány, Juharfa sor 16.
  Tel: 20/983 2360, 20/519 2076


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat