Útvonal tervezõ
Magyarpolány >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Harangláb Vendégház - Magyarpolány

Képgaléria:
Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány Harangláb Vendégház - Magyarpolány
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely,
Cím:
8449 Magyarpolány Sallai u.19
Veszprém
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-88-231-187, 70/6254405, 06-30-601-1990
Fax: 06-88-231-187
Férõhely: 10 fõ
Web: www.haranglab.hu
Fizetõeszköz: Készpénz, Átutalás,
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: hûtõszekrény, konyha, mikrohullámú süto, tûzhely, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: baba-barát, füves kert, mozgássérült-barát, parkoló, társalgó, TV, udvari tûzhely, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Magyarpolányban, a Harangláb Vendégházban!Magyarpolány - Harangláb Vendégház

Magyarpolányról és környékérõl:
A Balatontól 35 km-re, a Bakony Dél-Nyugati lejtõin elterülõ, erdõkkel övezett 1300 lelkes, sváb nemzetiségi település.
Majd száz védett épületével a Nemzeti Örökség részeként tartják számon. Mûemlékeinek megõrzéséért és ápolásáért a közösséget Európa Nostra díjjal jutalmazták. Már messzirõl szemébe ötlik az utazónak a falu fölé magasodó Kálvária-hegy, ami természetes színtere az országban egyedülálló és minden pünkösdkor, 150 helyi szereplõ közremûködésével bemutatásra kerülõ Polányi Passiónak. Az 1770 körül épített ötstációs kálvária közel életnagyságú festett faszobrai a Fájdalmas Rózsafüzér öt titkát ábrázolják.

A környék változatos tájai gyalogosan, vagy kerékpárral, kiépített túraútvonalakon járhatók be. Hamisítatlan falusi légkör, az egyházi és népi mûvészet emlékei, vonzó, erdõvel övezett természeti környezet, régi hangulatú parasztházak és vendégszeretõ házigazdák várják a faluba látogatókat.

Magyarpolány - Harangláb VendégházA vendégház:
A falu központjában található, 1925-ben épített, tornácos, fagerendás bakonyi parasztház, kiegészítve egy stílusában is hozzáillõ, új épületszárnnyal, ahol 9+ 1 fõnek tudunk kényelmes, otthonos elhelyezést biztosítani. A 40 m hosszú épületet, 1.700 négyzetméter füvesített, gyümölcsfákkal, virágokkal hangulatossá alakított kert veszi körül. Ebbõl 600 négyzetméter, külön bejárattal csak a vendégek kényelmét szolgálja. Az itt megépített 50 négyzetméteres nyitott szín, védett, árnyékos helyet biztosít a pihenéshez és kikapcsolódáshoz.

Magyarpolány - Harangláb VendégházA szállás:
Két darab 35 négyzetméteres földszinti (melyeket mozgássérült látogatóink is igénybe tudnak venni) és egy tetõtéri, külön bejáratú, az elmúlt 100 év kultúrájának egy-egy fejezetét idézõ lakrészben gondoskodunk a kényelmes és otthonos elhelyezésrõl.
Összkomfortos feltételeket biztosítunk, központi fûtéssel, felszerelt konyhával, zuhanyfülkés fürdõvel, WC-vel, elõszobával, kábel TV rendszerrel, zárt udvarban történõ parkolással, pihenõkerttel.

1. Tradicionális lakrész - mozgássérültek részére is!
2. Skandináv lakrész - mozgássérültek részére is!
3. Tetõtéri lakrész
Közösségi lakrész
 

Kiegészítõ szolgáltatásaink:

Magyarpolány - Harangláb Vendégház, kenyérsütésKözösségi helyiség:
A tetõtérben, hangulatos, külön bejáratú helyiséget alakítottunk ki azzal a szándékkal, hogy vendégeink a téli idõszakban vagy rossz idõ esetén is barátságos környezetben tölthessék el szabadidejüket. Olyan része a vendégházunknak, ahol társasjátékokat, zenehallgatási és külön TV. nézési lehetõséget is biztosítunk.

Kenyérsütés:
Mindennapi életünk része, aminek élményét és eredményét (cipó, langalló) szívesen megosztjuk vendégeinkkel.

Gyümölcsaszalás:
Nyár végi és kora õszi lehetõség arra, hogy a kenyérsütõ kemencében vendégeinkkel közösen aszaljunk gyümölcsöt. Az útravalóként csomagolt aszalványok a téli estéken asztalra téve és fogyasztva segítenek feleleveníteni a nyári ízeket és élményeket.

Kerékpárkölcsönzés:
Vendégházunkban lehetõség van kerékpárkölcsönzésre is.

Magyarpolány - Harangláb Vendégház, Gyermek és bababarát szállásGyermek és bababarát szállás:
A ház "baba barát"felszereltsége biztosítja, hogy a kisgyermekes családok a szálláson a baba elhelyezéséhez és kényelméhez szükséges minden eszközt megtaláljanak. Babaágyak, fürdetõkád, etetõszék, baby phone, gyermekjátékok különbözõ korosztálynak, gyermek étkészlet, gyermek csúszda, hinta, kerékpár gyermek ülés, sisak a kerékpározáshoz, szánkó.

Programszervezés:
Segítünk olyan programok szervezésében, melyek hozzájárulnak a Bakony és Somló-hegy kultúrájának megismeréséhez, az itt töltött idõ élménygazdagabbá tételéhez. Szervezünk kerékpáros és bortúrákat, vadász, horgász programokat. Közremûködünk kézmûves foglalkozások összeállításában, színházi és egyéb rendezvényeken való részvétel lehetõségének megteremtésében.


 Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket! 

Hasznos tippek!

 • További Magyarpolány-i szállások

 • Megközelítés
  Közúton: a 8-as számú Budapest-Graz nemzetközi /E66/ fõ közlekedési út 84. km. szelvényétõl / Ajka-Bakonygyepes elágazótól / 3 km-re. Vasúton, a Budapest-Szombathely vonalon. Autóbusszal az ajkai pályaudvarról óránként induló helyközi járattal.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-8449 Magyarpolány, Sallai u.19
  Tel: 06-88-231-187, 70/6254405, 06-30-601-1990


  © Minden jog fenntartva! 2004-2024

  Rólunk | Kapcsolat