Útvonal tervezõ
Kesztölc >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc

Képgaléria:
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Információ, szállásfoglalás
Típus: pincészet, borospince, borház,
Cím:
2517 Kesztölc Klastrom u. 2.
Komárom-Esztergom
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-33-484-765
Fax: 06-33-507-325
Web: www.borhazetterem.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: borospince, borozó, borászat, étterem, füves kert, parkoló, WC,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Kesztölcön a Gimeskö-Vin Borház és Pincészetben!

A Pilis hegység délnyugati lábánál bújik meg Kesztölc község, e festõi kis település. A falu ezer éves múltja szorosan összefonódott a térség szõlõkultúrájának születésével. Elõbb királyi birtok, majd az Esztergomi Prímácia tulajdonában és kezelésében, ennek legkiválóbb "mise bor" termõ területe. A különleges mikroklimatikus adottságok következtében az itt termelt borok az elmúlt századok során eljutottak számos királyi udvarba, sõt a Pápa asztalára is.
Az európai országok szõlõtermését válságba taszító szõlõgyökértetû ( filoxéra ) 1875 -ben Magyarországon is megjelent. Két évtized alatt a szõlõterületek közel 50 százaléka kipusztult. Sajnos a kesztölci szõlõk is erre a sorsra jutottak. Az ország szõlõinek ujjáépítése 1914 -re befejezõdött, de az itteni terület kimaradt az újratelepítésbõl. Így sajnos feledésbe merültek az itteni borászatok.
Az 1980-as évek elején ismerték fel újból a terület adottságait, és kezdték el a szõlõk telepítését, mintegy 80 hektáros területen. Telepítettek Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fûszeres, Rizling Szilváni, Zenit, Zöld Veltelíni, Kékfrankos, Cabernet Franc szõlõfajtákat.
A termõre fordulást követõ évtized szüreti eredményei bizonyították a kiváló adottságokat. Így ez a terület is bekapcsolódott az Aszár - Neszmély-i borvidékhez.

Gimeskövi Károly A helyi termelõszövetkezet átalakulásakor Gimeskövi Károly kezdett el a borászattal foglalkozni. Több régi parasztpince összevonásából született a Gimeskö - Vin borászat. Továbblépésként pedig 1999 -ben elkészült a mai, európai szintû technológiának megfelelõ modern pince és palackozó üzem. A kitûnõ alapanyagból, irányított erjesztéssel nagy beltartalmú, magas élvezeti értékû borok készülnek. Nemcsak gyümölcsízûek és illatosak, hanem testesek és hosszúak is.
Az Aszár- Neszmély-i borvidék fehérbort termõ terület. Ennek ellenére a neszmélyi körzetben Cabernet Savignon, Cabernet Franc telepíthetõ, így Kesztölcön fennmaradhat, sõt fejlõdhet a vörösbortermelés.
Boraink számos versenyen szép sikereket értek el: A Vadászok borversenyén 1999 -ben a Cserszegi Fûszeres Fácán kategóriában, a Cabernet Franc Vaddisznó kategóriában második helyezést ért el. A Cabernet Franc Rosé a Miklós napi rosé versenyen aranyérmes lett.
A Chardonnay -val, mely borászatunk zászlós bora több versenyt nyertünk. Az idei XXVII. Országos Borversenyen Chardonnay borunkkal aranyérmet, Szürkebarát '2000 borunkkal pedig ezüstérmet értünk el.
Gimeskövi Károly vendégünkkel, Tahi-Tóth LászlóvalLátványos borkostolóval várjuk vendégeinket, ahol megismerkedhetnek borászatunkkal egy szakszerû körbevezetés alkalmával és borainkat kóstolhatják hangulatos borozó-pincénkben.
Éttermünk tavasztól hangulatos, szép nyitott terasszal és kerthelyiséggel is várja vendégeit.
Kesztölc a Plilisi -hegység egy völgykatlanjában található, a hely adottságait kihasználva lehetõség nyílik kirándulásra, lovaglásra, horgászatra, vadászatra.
Budapestrõl a Pilisbe illetve Esztergomba kirándulóknak ideális bortúra állomás lehet a
Kesztölc - Gimeskö-Vin BorászatGimeskö - Vin Borászat, ahol a Kétághegyi borok szépségével és éttremünk kiváló konyhájával ismerkedhetnek meg.

BORÁSZAT:
A múlt hagyományainak megõrzése mellett, a jelen modern technikájának és technológiájának a használatával, egy fiatal, dinamikus borász, Gazda Iván irányításával készülnek minõségi boraink. A fehér ill. rosé boraink reduktív, míg vörös boraink oxidatív, ászok hordós eljárással készülnek. Teljes repertoárunkban nyolc fajta bor található. Készülnek itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fûszeres, Fûszeres Tramini, Gimes-Cuvée, Cabernet Franc Rosé, Kékfrankos és Cabernet Franc borok.

BORAINK:
Chardonnay szárazChardonnay száraz
A pilisi Kétágú-hegy lábánál elterülõ Gimeskö-Vin borászat zászlós bora. A francia eredetû Chardonnay szõlõbõl készül, mely eredetileg a pezsgõgyártás alapanyagaként vált ismerté. Európában, s ma már az egész világon igen elterjedt, közkedvelt fajta. A korszerû reduktív eljárással készült bor friss, gyümölcsös ízû és illatú, zöldes-fehér színû kellemes fajtajelleges ital. Harmonikus, finom savösszetétele s karaktere tette õt zászlós borunkká. Száraz fehérbor, melyet fehér húsokból, pulykából, jércébõl, halakból készült ételekhez ajánljuk. E nemes nedû aromáit 10-12°C-os hõmérsékleten élvezhetjük igazán.

Cserszegi Fûszeres száraz
Hazánkban kinemesített, a Kárpát- Medence éghajlatához igazodó szõlõfajta, mely mára igen közkedvelt lett. E szõlõbõl a fehérborra jellemzõ eljárással, egyéni jellegû száraz fehérbor készül. Primer aromákban gazdag, friss, dinamikus, könnyed, élénk savérzetû bor, színe sárgás-fehér, illatanyagban gazdag. A bor karakteréhez illõ szárnyas húsokhoz, különleges fûszerezésû sültekhez, valamint halakhoz ajánljuk. Javasolt fogyasztási hõmérséklete 10-12 °C.

Cserszegi fûszeres félédesCserszegi fûszeres félédes
Kínálatunk egyetlen félédes bora, jellegébõl adódóan desszert bor. Igen illatos, sárgás-fehér színû, íze kellemes simulékony. Hûtött, irányított eljárással készült fehérbor, mely magas cukortartalommal rendelkezik. Egzotikus ételekhez, édességekhez és gyümölcssalátákhoz ajánljuk. A bor ízét és zamatát 10-12 °C-ra hûtve élvezhetjük igazán.

Rizlingszilváni száraz
Ez az üveg bor Rizlingszilváni szõlõfajtából készül, sárgás zöld színû, primer aromákban gazdag, illatos, gyümölcsös karakterekkel rendelkezik. Méltó kísérõje szárnyasokból készült ételeknek de aperitifként is ajánlható. A bor ízét és zamatát 10-12 °C-ra hûtve élvezhetjük igazán.

Cabernet Franc száraz
Kesztölci hegyek között sikerült a francia eredetû Cabernet Franc szõlõt meghonosítani. E szõlõfajtából kiváló vörösbor készíthetõ, ezért Európában közkedveltfajta. Vörösborhoz méltón tölgyfahordóban erjesztik. Az elegáns rubinvörös színhez a fajtajelleges pirospaprika illat a meggy és a feketeribizli ízei társulnak. Fûszerezett, vörös és vadhúsokból készült ételek mellé ajánljuk 14-16 °C - ra lehûtve. Ezen a hõmérsékleten élvezhetjük legjobban a bor harmonikus ízvilágát.
Cabernet Franc barrique száraz
Cabernet Franc barrique száraz
A különleges borokat kedvelõknek ajánljuk ezt az izgalmas vörös bort. Erjedés után 6 hónapot töltött barrique hordóban a bor, ettõl kapott egy fûszeres ízt és színvilága is mélyült. A bársonyos savak biztos tartást adnak a bornak. Élvezetes szép kerek bor, elsõsorban vadételekhez, pecsenyékhez javasolt 15-16 °C-os ra hûtve

Kékfrankos Rosé száraz
A Gimeskö-Vin borászat különleges bora, mely vörös szõlõbõl, fehérboros eljárással készül. Francia eredetû kékfrankos szõlõ adja az alapot. E különleges eljárással készült bor igazi érdekesség. A színe hagymahéjra, míg az illata a töppedt eperre emlékeztet. Friss, könnyû gömbölyded, száraz rosé bor, Kacsából, vad szárnyasokból készült ételekhez ajánljuk. Fogyasztási hõmérséklete a fehérborokhoz hasonlóan 10-12 °C.

Kékfrankos szárazKékfrankos száraz
Repertoárunkból nem hiányozhatnak a vörösborok sem, ennek egyik képviselõje a kékfrankos. E szõlõfajta igazi magyar szõlõ, hazánkban igen elterjedt, közkedvelt fajta. Tölgyfahordókban, oxidatív eljárásal erjesztik. Színanyagban gazdag, markáns, de harmonikus bor. Keményebb savakkal rendelkezik. Ezt a száraz vörösbort fûszerezett ételekhez, vadhúsból, marhahúsból, bárányhúsból készült fogások mellé ajánljuk. 14-16 °C- os hõmérsékletûre hûtve élvezhetjük igazán a bor valós ízét, zamatát.

Sauvignon Blanc száraz

Cabernet Sauvignon száraz
A francia eredetû Cabernet Sauvignon szõlõfajtából készült, gazdag színanyag tartalmú, finom tanninnal rendelkezik. Bársonyos íze harmonizál kacsa ételekhez illetve vad ételek ideális kísérõje. Ajánlott fogyasztási hõmérséklete 16 – 18 °C.


Reméljük az ajánlataink elnyerték az Ön tetszését is, legyen a vendégünk  Kesztölcön a Gimeskö-Vin Borház és Pincészetben!

Hasznos tippek!

 • További Kesztölc-i szállások

 • Megközelítés
  Kesztölc irányába a 10-es útról Dorog közelében kell lekanyarodni.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2517 Kesztölc, Klastrom u. 2.
  Tel: 06-33-484-765


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat