Útvonal tervezõ
Alsónána >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Galagonya Tábor - Alsónána

Képgaléria:
Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána
Galagonya Tábor - Alsónána
Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána Galagonya Tábor - Alsónána
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági tábor, ifjúsági szállás, erdei iskola,
Cím:
7147 Alsónána Rákóczi u 19.
Tolna
Nyitvatartás:
Telefon: 06-74-430-118
Férõhely: 6 szoba
40 fõ
Web: www.galagonya.fw.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: buszparkoló, büfé, csónakázás, ebédlõ, étterem, füves kert, horgászat, hûtõszekrény, játszóudvar, játszótér, konyha, kutya, macska bevihetõ, lovaglás, lovasoktatás, parkoló, portaszolgálat, társalgó, telefon, udvari tûzhely, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Alsónánán, a Galagonya Táborban!

Sárköz szélén a Duna-Dráva Nemzeti Park és a 60 hektáros szálakai tó között mûködik az alsónánai kézmûves tábor. A gyönyörû környezet és a falusi táj egyaránt inspirálnak a kézmûves hagyományok felelevenítésére, a kirándulásra, és a közös szórakozásra.

A tábor létesítményei egy erdõvel szegélyezett völgy közepén található. Itt alakítottuk ki a szálláshelyeket, az ebédlõt, és a foglalkozásoknak megfelelõ helyiségeket. A tábor 40 fõ befogadására alkalmas.

Saját üzemeltetésû konyha révén lehetõség nyílik az egyéni igény szerinti étlap összeállítására is.

Elhelyezés

-1db 2 ágyas
-1 db 4 ágyas
-2 db 8 ágyas
-1 db 6 ágyas
-1 db 12 ágyas szoba
Közös : nõi / férfi zuhanyzó, mosdó, wc, 40 fõs ebédlõ

Nyári kézmûves tábor:

A foglalkozások keretében mód nyílik megismerkedni a fazekas, a bõrmûves, a gyöngyfûzõ, a mézeskalácsos kismesterségekkel, és megtanulhatók a gyékény-, csuhéj-, szalma-fonás alapjai is és mód nyílik a batikolásra , gyertyamártásra. Az esti közös programokban a táncház, a népdaléneklés, és a pécsi nemzeti színház gyermekmûsora is szerepel. Ha az idõjárás engedi a szálkai tó tiszta vizében is megfürödhetnek a táborlakók.

A tábort azért hoztuk létre, hogy a gyerekek belekóstolhassanak a népi kismesterségekbe, megismerhessék õseik életét, szokásait tárgymûvészetét és ez mellett rengeteg szórakoztató programba vegyenek részt. Bár ez csak egy hétre lehetséges, rengetek örömet és élményt jelent mindenkinek.

Turnusaink május elején indulnak és szeptember végéig tartanak. . Hétfõtõl szombatig egy hetes váltásban fogadjuk az érdeklõdõket.

Lehetõség van ön álló tábori programok megvalósítására iskolai közösségi jelentkezésre. Vállaljuk minden olyan rendezvény lebonyolítását mely a pihenést kikapcsolódást szolgálja:

-Osztálykirándulás
-Családi üdülés
-Cégek hétvégi összejövetele
-Továbbképzés, értekezlet

Erdei iskola:

Az erdei iskolát minden általános iskolás osztálynak ajánljuk

Mivel a tábor falusi környezetben található, lehetõség nyílik a népi kismesterségek, a népi kultúra, építészet bemutatására. Így a gyermekek megismerkedhetnek a gyöngyfûzés, a nemezelés, a batikolás rejtelmeivel, és belekóstolhatnak a fazekasság, a gyertyamártás, és a gyékény-, csuhéj-, szalmafonás kismesterségekbe.

A népi ételek készítésében közremûködhetnek, süthetnek kürtöskalácsot a tábortûz parazsán vagy kenyeret a kemencében. Az érdeklõdõk kipróbálhatják az íjászatot és a történelmi játékokat. Esténként népdaléneklés, és táncház van a tábortûz körül. A faluban megismerkedhetnek a régi kultúrával, méhészkedéssel falutörténettel . A vidékhez hozzátartoznak a háziállatok, is így nálunk is megismerkedhetnek a gyerekek mindenféle házkörül élõ állattal.

A csoportoknál 10 fõ után egy fõ kísérõ részvételét térítésmentesen biztosítjuk.

Reméljük, hogy ezzel az öt nappal hozzájárulunk ahhoz, hogy a gyerekek megismerhessék a népi kultúrát, õseik szokásait, tárgymûvészetét, és mindennapi életüket. Ha Önnek felkeltette érdeklõdését ajánlatunk kérjük keressen bennünket.

Látnivalók és szórakozási lehetõségek a környéken

Szekszárd: Gemenci-erdõ
Duna Dráva Nemzeti Park - kisvasút
Decs : Faluház, népi építészet
Szálka : tó
Grábóc Szerb Ortodox Kolostor
Bátaszék : tájház
Dunán hajókirándulás
Mórágy : kõbánya
Õcsény : repülõtér

Ha Önnek felkeltette érdeklõdését ajánlatunk, kérjük keressen bennünket a Galagonya Táborban!

Hasznos tippek!

 • További Alsónána-i szállások

 • Megközelítés
  6-os úton Szekszárdig, onnan Bátaszék irányába 56-os úton Várdomb - Alsónána vonattal: Déli Pu. - Szekszárd - onnan Volán busz autóbusszal: Budapest - Szekszárd onnan helyi járat

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-7147 Alsónána, Rákóczi u 19.
  Tel: 06-74-430-118


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat