Útvonal tervezõ
Csöde >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde

Képgaléria:
Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde
Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde
Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde Csöde - Csoda Alkotótábor - Csöde
Információ, szállásfoglalás
Típus: erdei iskola, ifjúsági tábor, ifjúsági szállás,
Cím:
8991 Csöde Erdész út 4.
Zala
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-92-371-459
Fax: 06-30-394-3219
Férõhely: 34 fõ
Web: www.csode-csoda.hu
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: bolt, buszparkoló, ebédlõ, füves kert, hûtõszekrény, kemping, kutya, macska bevihetõ, parkoló, társalgó, tûzhely, udvari tûzhely, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás
Üdvözöljük a Csöde-Csoda Alkotói táborban!

Bemutatkozik a Csödei Alkotótábor Alapítvány

Csöde az Õrség-Göcsej határán található település 30 lélekszámmal és 15 házzal az erdõ közepén (irtás helyén épült). Körülbelül 30 km-re a szlovén-osztrák-magyar határtól. A Csödei Alkotótábor Alapítvány közhasznú jogállású alapítvány, 1998-ra datálódik bírósági bejegyzése. Alkotótáborunk rekreatív oktatótábor egész évben várja a pihenni vágyó, ügyes kezû, igényes szabadidõt kedvelõket.

Régi, használaton kívüli egyosztálytermes iskolaépületben alakítottuk ki az ideális környezetet. A tetõtérben és a galérián találhatóak a hálóhelyek (kapacitás: 25-30 fõ) matracokkal. A földszinten van étkezõ, fazekasmûhely, fotólabor, bõrös és szövõmûhely. A nagy udvar közel az erdõhöz labda és egyéb játékok kiváló színtere. Az erdõben óriási számháborúkat, kincskeresõ feladatokat és bátorsági próbákat szervezünk. Az erdõ gomba terepgyakorlatok és növények, fák vizsgálati színhelye is.

Az erdei iskola program:

Táborunk kiválóan alkalmas: nyári táborozásra, osztálykirándulásra, erdei táborokra, vizsga és egyetemi felkészülésre, baráti társaságok - családok fogadására, nyelvi - zenei táborokra, rehabilitációs kisegítõ és csökkent képességû iskolákban tanulók foglalkoztatására, mindenki számára oktatásra és alkotásra és minden egyéb szervezésre nyitottak vagyunk (a felsorolás a tábor eddigi igénybevétele alapján történt). A csodálatos környezet és a számtalan tevékenységgel bíró mûhelyek mindenki kreatív igényét kielégítik.

Foglalkozásaink: szövés-fonás (karmantyúbaba, szarvacska, övszövés, 2-4-6-8-as fonás), fazekasság (korongozás, agyagozás), fotózás (fekete-fehér filmhívás, nagyítás), riportkészítés, rádiózás, festés, rajzolás, ötvösmunkák készítése, gyöngyfûzés-szövés, csuhé és nádfigurák készítése, rongybaba kreációk. A tábor vendégeivel, a tábor lakóival kirándulásokat szervezünk. Kirándultunk már: Pusztaszentpéterre (egyetlen lakója Oszkár bácsi, a kecskepásztor), Pankaszra (a szoknyás haranglábhoz továbbá itt található az Õrség leggazdagabb helytörténeti múzeuma is), Nagyrákosra (Közép-Európa leghosszabb völgyhídján át és a Zsuzsi-alagúton keresztül), Õriszentpéterre, Bajánsenyére. Szlovéniába, egy határmenti kis faluba: Hodosra (majd késõbb a tengerpartra Koperba). Az alapítványhoz közel strandolási lehetõségek vannak, melyek akár gyalog is megközelíthetõk: Vadása-tó, Borostyán-tó. Zalalövõn az új múzeumot, a római kori ásatásokat, a tájházat tekintjük meg (az erdõkön keresztül turista útvonalon bandukolunk). Bandukolásaink során az erdõ védett növényeivel, állataival és számtalan gombafajjal is megismerkedünk természetvédelmi táborok keretében (az erdõben eldobált szemetet is begyûjtjük a gyerekekkel).

Az alkotóház lehetõségeirõl:

- Gombaelõadás terepgyakorlattal, erdei gombakóstolóval. A megszedett gombákat lerajzoljuk, megfestjük, fotózzuk és az ehetõeket elfogyasztjuk.

- Gyógynövények, védett növények, állatok ismertetése, felfedezése az erdõben.

- 'Rajztáblás kirándulás': rajzolás az erdõben. Otthon befejezzük, kiszínezzük. Fotózás, majd a képek kidolgozása az alkotótáborban.

- Fotóriport készítés régi mesteremberekrõl: tökmagolajütõkrõl, kosárfonókról, fazekasokról, szénégetõkrõl, agyagtaposókról, kecskesajt-készítõkrõl...

- A táborban ideiglenes szerkesztõség 'mûködik', és lapzártát jelölünk ki csoportos munka keretében. A riportokhoz képek is készülnek ( képszerkesztés, tördelés...) A kész riportot felolvassuk, értékeljük. A riportból az alkotók is kapnak fénymásolatot.

- Kirándulás Szlovéniába, Ausztriába, Pityerszerre, Szattára, Magyarszombatfára ... a tábori busszal.

- Agyagozás, korongozás, felrakós edények készítése, agyaggyöngyök, laptechnikával készült tárgyak alkotása

- Bõrványolás, szironyszárny-kiütés, szironyozás, lyukasztás, bõrékszerek fonása, kombinálás gyönggyel, agyaggal, fonallal.

- Használati tárgyak összeállítása bõrbõl csikón.

- Szövés, szarvacskázás, övszövés, indiánszövés, karmantyúbaba-készítés

- Gyöngyszövés, gyöngyfigurák készítése dróttal, ékszerkészítés

- Árnykép-készítés fekete-fehér labortechnika segítségével, az alkotók fantáziájára bízva

- Drámapedagógia; színdarabok megtanulása, és ezek elõadása közönség elõtt

- Helyzetgyakorlatok, kreatív epizódok rögtönzése

A célunk az alkotótábor mûködésével, hogy természetes környezetben, természetes anyagokkal, népi hagyományokkal, néprajzzal ismerkedjen meg minél több gyermek.

Hasznos táborunk mûködéséhez várjuk az Önök segítségét. Tudjuk, hogy munkánk példaértékû és követendõ a mai zaklatott, túlterhelt világban. A nyugat-európai országokban már fél évszázada mûködnek ilyen és ehhez hasonló stúdiók. Nálunk még csak mostanában fedezik fel, hogy a kézmûves foglalkozások természetes, egészséges környezetben hozzájárulnak a gyermek testi, lelki és szellemi fejlõdéséhez.

Alkotótáborunk egész évben várja:

-erdei táborok
-nyári táborok
-osztálykirándulások
-felvételire, vizsgára készülõk
-zenei, nyelvi táborok
-baráti társaságok
-családok
jelentkezését.

Természetvédelmi, oktató-, alkotó táborunk mindenki számára nyitva áll.

Lehetõségeink:

-fazekas korongozások (mûhely: korong, kemence)
-fotózás (fotólabor: filmhívás, nagyítás)
-bõrözés (mûhely: ülõ-, asztali és ülõcsikó, szironyszál kiütõ, ványolók)
-szövés (mûhely: szövõszékek különbözõ méretben, gyöngyszövõkeretek, karmantyúbabák)
-fonás
-rajzolás, festés
-rádiózás (mini stúdió)
-ötvösmunkák készítése
-gombagyûjtés, gombameghatározás (terepgyakorlat)
-egyéb népi kismesterségek: övszövés, karmantyúbaba készítés, szarvacskázás, csuhé-, rongybaba, nádfigurák összeállítása, gyöngyfûzés, szövés

Szeretettel várunk mindenkit az alkotni vágyó fiatalok pihenõhelyén a Csöde-Csoda Alkotótáborban.

Hasznos tippek!

 • További Csöde-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-8991 Csöde, Erdész út 4.
  Tel: 06-92-371-459


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat