Útvonal tervezõ
Terény >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Árdai vendégház - Terény

Képgaléria:
Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény
Árdai vendégház - Terény
Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény Árdai vendégház - Terény
Információ, szállásfoglalás
Típus: vendégház, falusi szálláshely,
Cím:
2696 Terény Arany János u. 52.
Nógrád
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-35-348-179, 06-20-519-0927, 06-20-313-6097
Férõhely: 20 fõ
Web: www.ardaivendeghaz.com
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: füves kert, hûtõszekrény, kerékpárkölcsönzés, konyha, tûzhely, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Terényben az Árdai vendégházban!

Terény, Nógrád megye szívében, a Cserhát-hegység lábánál fekszik. Gyönyörû természeti és építészeti környezete adja varázslatos szépségét. Ehhez párosul még a 460 lelket számláló lakosságának vendégszeretõ kedvessége. Számtalan program és látnivaló várja az itt pihenni vágyókat. A település büszkén õrzi az itt évszázadokon át együtt élõ palóc és tót kultúrából merített hagyományait. A lakosság fõként mezõgazdasággal foglalkozik, így változatos tárházát kapjuk az egészséges élelmiszereknek. Az ide látogatók megkóstolva a hagyományos ételeink fenséges ízeit is, bizonyosan szívükbe zárják ezt a világtól elzárt csepp szigetet, mely élni és fennmaradni akar.

Árdai vendégház:
Szálláshelyünket egy 1862-ben épült palóc parasztház felújításával és bõvítésével alakítottuk ki. A ház mellett álló csûr fedett közösségi teret biztosít. Az udvaron tûzrakóhely, lengõteke és négy három gépkocsinak parkolási lehetõség van kialakítva.
Az Árdai vendégház három önálló lakrésszel várja pihenni vágyó vendégeit. Minden lakrész földszintjén egy elõtér, egy fürdõszoba és egy szoba, míg a tetõterében plusz két szoba található. Az „Öreglak” 7, a „Középlak” 5, és a „Felsõlak” 8 személyes.
A romantikus öntöttvas kályhás, fafödémes parasztház télen központi fûtéssel van ellátva.

3 év alatti gyermek ingyenes.
Nagycsaládosok Országos Egyesület tagjainak (NOE) 15 %-os kedvezményt biztosítunk.
Iskolák esetén, az egész ház lefoglalása 10 % kedvezmény (fõszezon kivételével). (Erdei Iskola, Tematikus Iskolák, Oktatási Tréningek 20 fõig)
A foglalás 30% befizetése mellett érvényes.

Szolgáltatások:

Kölcsönzõ
Egyéni foglalkozásokhoz, kikapcsolódáshoz az alábbi játékok, eszközök kölcsönzését kínáljuk:
-kerékpár, ­térképek (megvehetõ térképrészletek), ­lengõteke
­-társasjátékok , ­labda, ­tollas, könyvek
-­ördöglakatok, ­ügyességi és logikai játékok
-­bogrács,  nyársak,  boronatárcsa, kürtöskalácssütõ

(A kölcsönzéshez igazolvány vagy készpénzpénz letétbe helyezése szükséges.)

Fontos információk:
A településen 70-es térerõ nincs (Vodafon szolgáltatás) nem mûködik! Ezért kérjük, ha ilyen telefonjuk van már néhány faluval hamarabb jelezzék érkezésüket!
A vendégházban televízió nincs.

Helyi látnivalók:

Nemzetiségi tájház:
A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat mûködteti. Látogatni bejelentkezés alapján lehet. Telefon: 20-5996327.
Orsós Magnó Múzeum:
Csak elõzetes bejelentkezéssel, Nagy Vilmosnál. Ttel:00/36/35/348261
Istállógaléria:
Csak elõzetes bejelentkezésre tel:00/36/35/348563
Szoborpark:
Az Istállógaléria elõtti tereken Csemniczky Zoltán alkotásait és Párkányi Raab Péter Szent-Györgyi Albert mellszobrát tekinthetik meg.
Római katolikus mûemlék templom:
Csak elõzetes bejelentkezéssel, Szedlák Józsefnénál. Tel:00/36/35/348159
Szõlõsor:
Terény több területét nem az utcanevén ismerik a helyiek. A Szõlõsor elnevezés, a Kossuth utca elejét jelöli, mely a falu északi részén fekszik és az egykori szõlõmûvelésrõl kapta a nevét. Érdekessége, az az 1900-as évek elején épült parasztházsor, ami gyönyörû építészeti öröksége településünknek.

 

Szeretettel várjuk kedves Vendégeinket!

Hasznos tippek!

 • További Terény-i szállások

 • Megközelítés
  Terény Budapesttõl ÉK-i irányba 80 km-re, Balassagyarmattól D-re 22 km-re fekszik. Közúton gépkocsival és busszal jól megközelíthetõ. Gépkocsival: Budapestrõl az A/2-es úton indulva a Rádi leágazásig megyünk. Innen Rád, Penc, Csõvár elhagyása után Acsánál balra, Balassagyarmat felé fordulunk. Átutazva Galgagután, Nógrádkövesden és Becskén egy kanyargós hegyi úton haladunk tovább. A hegyrõl lefelé jövet Szanda irányába jobbra fordulva folytatjuk utunkat, majd Szandaváralja, Szanda után érkezünk Terénybe. Az M3-as autópálya felöl érkezve, az Aszódi leágazástól kell Balassagyarmat felé fordulni. A Szandai leágazásig végig a fõúton haladunk. A Mátra felöl a 21-es útról Jobbágyinál vagy a Hollókõ-Szécsény leágazásnál kell lekanyarodni. Busszal: A Volán kétóránként indít járatokat Budapestrõl az Árpád-híd Pesti hídfõjétõl, Balassagyarmat, Salgótarján irányába. A menetidõ kb. 2 óra. Balassagyarmatról Szandaváralja felé közlekedõ busszal lehet Terénybe eljutni. Ezen az útvonalon viszont már sokkal ritkábbak a járatok, tehát érdemes olyan busszal jönni, aminek van csatlakozása. A menetrend megtekinthetõ a Volán honlapján: www.volan.hu Vonattal: Vonattal közvetlenül nem lehet eljutni. Megállóhely 11 km-rel messzebb, Magyarnándorban van. A Volán viszont sajnos nem biztosít csatlakozást a MÁV járatokhoz ezért innen csak gépkocsival lehet Terénybe eljutni. Igény esetén vállalunk szállítást 8 személyes kisbusszal Magyarnándorból 75 Ft/km áron. A menetrend megtekinthetõ a MÁV honlapján: www.elvira.hu. Kerékpárral: Magyarország kerékpár atlasza több útvonalat és túralehetõséget kínál. Gyalog: Az országos Kék-túra útvonala Terénytõl Északra 2km-re halad el. A megpihenni vágyó túrázókat szeretettel látjuk.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2696 Terény, Arany János u. 52.
  Tel: 06-35-348-179, 06-20-519-0927, 06-20-313-6097


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat