Útvonal tervezõ
Szarvas >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Arborétum Üdülõsori Nyaraló - Szarvas

Információ, szállásfoglalás
Típus: üdülõház, vendégház, magánszálláshely,
Cím:
5540 Szarvas Arborétum üdülõsori nyaraló
Békés
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-66-311-164, 06-20-9380-350
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Bemutatkozás

Üdvözöljük Szarvason az Arborétum üdülõsori nyaralónkban!

Szarvasi Arborétum
ban 82 hektár területen 5 gyûjteményben mintegy
1600 fa- és cserjefaj található.
A legidõsebb gyüjtemény a gróf Bolza Pál alapította világhírû, több mint 100 éves
"Pepi-kert". Ebben a varázslatos "tájképi" parkban évente több mint 80.000 látogató gyönyörködik.
A fás növények mellett gyarapodik a terület egész élõvilága, s az mind jobban temészetközelivé alakul.

Luxus hétvégi ház:
A szarvasi Arborétumtól 1,5 km-re közvetlenül a vízparton lévõ luxus hétvégi ház. A házban 5 franciaágyas szoba (minden szobában színes televízió /satelit/, telefon), valamint 4 fürdõszoba található. A földszinten hall, bútorozott terasz, konyha (teljesen felszerelt 10 fõ részére). A pincében szauna, garázs, a kertben pedig egy 10x5 méter vízforgatós úszómedence és 4 személygépkocsi részére zárt parkolási lehetõség áll a vendégek rendelkezésére.


A ház különleges adotságai miatt egyedi, igen kedvezõ áraink vannak és ez nagyban függ a vendégek számától, kérjen, telefonon, vagy e-mailben árajánlatot.

Szálláshely szolgáltatásai: A Szarvasi Arborétum
Csónakázási, horgászási, valamint túrázási lehetõség. Kimondottan csendes hely a kikapcsolódásra, pihenésre vágyóknak.

Még az Arborétumról:
Az arborétumban a "Pepi-kert" és további két gyüjtemény 8 órától 18-19 óráig minden nap megtekinthetõ. (Csak XII. 15. és I.5. között van zárva) A vendégházban szombat-vasárnap Bolza Mariette és Kiss Eszter állandó kiállítása látható, idõszakonként egyéb kiállítások is megtekinthetõk. A dísznövény-áruda hétfõ kivételével 9-17 óra között van nyitva. Tervezés, ültetési szaktanácsadás, látogató csoportok vezetése elõzetes megrendelésre.

Látnivalók Szarvason:

Szarvas - Bolza-kastélyBolza-kastély és a Millenniumi Emlékszobor:
Bolza Pál mostani bámulatos szépségû empire kastélyának elõdje 1810-20 között épült a Körös-parton annak hídja közelében. Ezt az épületet a XIX. század közepén átépítették, valamint klasszicista, romantikus, valamint eklektikus stílusú részletekkel látták el. Kibõvítették néhány további lakó- és fogadószobával, valamint házi kápolnával.

Mittrovszky-kastély és az I. világháborús emlékmû:

Mittrovszky Wladimir grófegykori kastélya 1835 körül, klasszicista stílusban épült. A kastélyt a városi elöljáróság 1854-benmegvásárolta. Ettõl kezdve aföldszintes, portikuszos, szobordíszek nélküli timpanonos épület községházakéntszolgált egészen 1972-ig.

Szarvasi Árpád Szálló:Szarvas - Árpád Szálló
Az ÁrpádSzálló a város központ egyik meghatározó épülete, 1895-1896 között szecessziósstílusban a millenniumi ünnepségek alkalmából építették. Stílusa a jellegzetes századvégi szecesszió:a szarvasi patinás Árpád Szálló több építészeti stílus elemeit egyesítimagában, ezért talán nem túlzás aztállítani, hogy Békés megye egyiklegszebb szállóépülete. A szálló nevét a honfoglaló magyarság vezérérõl,Árpádról kapta.

Evangélikus Ótemplom:
Az 1722-ben újratelepített városlegrégebbi országosan is védett mûemléke, Tessedik Sámuel egykori temploma, ahelyiek által csak Ótemplomnak nevezett evangélikus templom. Építését a városhíres szülöttje Tessedik Sámuel lelkész kezdeményezte és szervezte rendkívül jógyakorlati érzékkel. A hatalmas méretû templom 1786-88 között hihetetlengyorsasággal épült fel Kimnach Lajos pozsonyi építész tervei szerint. TessedikSámuelnek egy dombormûvel díszített emléktábla állít emléket a torony külsõfalán.

Evangélikus Újtemplom:
A város keleti csücskébentalálható a millenniumi idõkben eklektikus stílusban felépült evangélikusÚjtemplom, melyet Francsek Imre építész tervei alapján Popják György helyikõmûvesmester épített. A templom belsejébe belépve meglepheti a látogatót adíszítés gazdagsága, ami meglehetõsen ritka a protestáns templomokban.

Hasznos tippek!

 • További Szarvas-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-5540 Szarvas, Arborétum üdülõsori nyaraló
  Tel: 06-66-311-164, 06-20-9380-350


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat