Útvonal tervezõ
Budapest >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest

Képgaléria:
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest Széchenyi-hegyi Gyermekvasút - Budapest
Információ, szállásfoglalás
Típus: közlekedés,
Cím:
1000 Budapest Hûvösvölgy, Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
Pest
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-1-397-5392, 06-1-397-5396
Fax: 06-1-397-5396
Web: www.gyermekvasut.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: buszparkoló, büfé, étterem, konferenciahelyszin, különterem, parkoló, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

ÜDVÖZÖLJÜK GÕZVONTATÁSÚ NOSZTALGIAVONATJAINKON !

2000. december 25-tõl szombat, vasárnap és ünnepnapokon - a szükséges mûszaki és forgalmi feltételek megléte esetén - gõzvontatású nosztalgiavonat közlekedik a Gyermekvasúton.

A vonatok a vonal teljes hosszában, tehát Hûvösvölgytõl Széchenyi-hegyig, illetve Széchenyi-hegytõl Hûvösvölgyig közlekednek.
A menetrend szerint közlekedõ, gõzmozdonnyal továbbított nosztalgiavonat szerelvénye a nosztalgia motorvonat pótkocsijaiból, a kis kilátókocsiból és a kerékpárszállító kocsiból kerül összeállításra. A vonatra a menetjegyen kívül a díjszabásban meghatározott nosztalgia pótjegyet kell váltani.
A 490,056 pályaszámú gõzmozdonyt a MÁV Rt. Batalonfenyvesi Gazdasági Vasúttól vezényelték a Gyermekvasútra 2000
decemberében.
A mozdonyt 1950-ben gyártották. Egyike volt az utolsó,
Magyarországon épített gõzmozdonyoknak. Eredetileg Jugoszlávia részére készült. Az üzlet meghiúsulása miatt azonban az országban maradt.

A mozdonyt a MÁV által üzemeltetett békéscsabai kisvasúton állították
forgalomba. A dél-alföldi hálózat felszámolása után a MÁV Gazdasági Vasutak Igazgatósága állományába került, a Szobi Gazdasági Vasútra helyezték át. Évtizedeken keresztül a kõbányában végzett mozgásoknál alkalmazták.
1985-ben a mozdony a Magyar Államvasutak egy másik gazdasági vasútjához, a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúthoz került. 1986-tól nyaranta naponta menetrendszerinti nosztalgiavonatokat, valamint különvonatokat továbbított.

A mozdony négytengelyes, széntüzelésû, kiszerelve 24 tonna tömegû. Engedélyezett legnagyobb sebessége 35 km/h. A Gyermekvasúton azonban csak a vonalra engedélyezett legnagyobb, azaz legfeljebb 20 km/h sebességgel közlekedhet.

A Gyermekvasút vonalán korábban is közlekedett gõzmozdony. A megépítés utáni években négy darab 490 sorozatú mozdonyt használtak az akkori Úttörõvasúton. Azokat a gõzmozdonyokat használatbavétel elõtt olajtüzelésûre építették át.

GYERMEKVASUTASOK:

A Gyermekvasút egyik érdekessége, hogy számos beosztásban tíz-tizennégy éves korú gyermekvasutas pajtások látják el a szolgálatot. Munkájukat felnõtt vasutasok és nevelõtanárok irányítják és ellenõrzik.

A gyermekvasutasok szolgálatukat felnõtt állomásfõnökök és vonali tolatásvezetõk (vonatvezetõk) felügyelete mellett végzik. A mozdonyvezetõk, a gõzmozdony fûtõje és a technikai hátteret biztosítók szintén felnõtt dolgozók.

MENETREND:

Az elkövetkezõ néhány hétben érvényes, adott napi menetrendek közvetlenül is elérhetõk.

A MÁV Rt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút menetrendje a Magyar Államvasutak Részvénytársaság Hivatalos Menetrendkönyve
7. számú mezõjében kerül meghirdetésre.


Nosztalgiavonatok, Gõzvontatású nosztalgiavonatok és a Nosztalgia motorvonatok menetrendjérõl érdeklõdjön az info@gyermekvasut.hu címen!
A Gyermekvasúton közlekedõ alkalmi vonatok menetrendje,
illetve az egyes egész napos rendezvények alkalmából érvényes alkalmi menetrendek is itt érhetõ el.


KÜLÖNLEGES SZOLGÁLTATÁSOK:

Szálláslehetõség a hûvösvölgyi táborban
Kibérelhetõ a hûvösvölgyi tornacsarnok
Gördülõ tanösvény
Gõzvontatású nosztalgiavonat megrendelése
Kocsifoglalás
Különvonat rendelése
Nosztalgia motorvonat megrendelése
Party vonat a Gyermekvasúton
Szalonkocsi megrendelése
Térképes tanösvények a Gyermekvasút környékén

Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, Várjuk szeretettel a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton!

Hasznos tippek!

 • További Budapest-i szállások

 • Megközelítés
  Széchenyi-hegy állomás Tömegközlekedési eszközökkel a Moszkva tértõl a Városmajorig a 18-as vagy 56-os jelzésû villamossal, tovább a Széchenyi-hegyig a Fogaskerekû Vasúttal. Gépkocsival a Déli pályaudvartól az Alkotás utca – Nagyenyed utca – Istenhegyi út – Költõ utca – Diana utca útvonalon a Fogaskerekû Vasút Sváb-hegy állomásáig, majd tovább a Karthauzi utca – Svájci út – Rege út útvonalon a Fogaskerekû Vasút Széchenyi-hegy végállomásáig, onnan a Golfpálya úton a Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomásáig. Az állomás mellett szabad parkoló található. Az autóbusszal érkezõk részére javasolt útvonal a Sváb-hegy fogaskerekû állomástól az Eötvös úton vezet a víztoronyig, majd a Fülemile út – Agancs út – Golfpálya úton a Fogaskerekû Vasút Széchenyi-hegy végállomása mellett a Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomásáig. Hétvégenként a Fogaskerekû Vasút Széchenyi-hegy végállomásától a Golfpálya út a közúti forgalom elõl le van zárva. A gépjármûveket a közeli szabad parkolóban lehet hagyni, a fennmaradó körülbelül 200 métert gyalog kell megtenni.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-1000 Budapest, Hûvösvölgy, Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
  Tel: 06-1-397-5392, 06-1-397-5396


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat