Útvonal tervezõ
Füzér >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér

Képgaléria:
Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér
Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér
Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér Koronaõr Vendégház - Füzér - Füzér
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió, étterem,
Cím:
3996 Füzér Dózsa György út 2/A
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-47-340-020, 06-30-859-55-18
Fax: 06-47-340-020
Férõhely: 3 szoba
13 fõ
Web: www.koronaor.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: buszparkoló, büfé, ebédlõ, étterem, hûtõszekrény, konyha, mikro, parkoló, telefon, tûzhely, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Füzéren, a Koronaõr Vendégházban!

Füzér:

Nevét valószínûleg egy fûzfákkal szegélyezett patakról kapta, egykor a történeti Abaúj vármegye járási székhelye volt. Története szorosan összeforrott a felette álló Füzéri várral, amely nemcsak az ország egyik legszebb fekvésû vármaradványa, hanem a legkorábbi Árpád-kori váraink egyike, még 1235 elõtt épült. Különleges az a kõzsákokból álló vulkáni kúp is, aminek a tetejére a vár épült.
A hagyomány szerint Perényi Péter, a szent korona õre a vár kápolnájában rejtette el rövid idõre a magyar királyi koronát. Ennek emlékét idézi vendégházunk elnevezése is.

A Koronaõr Vendégház:

A falu központjában, a mûemlék jellegû katolikus templom szomszédságában, az autóbusz megálló közvetlen közelében található. Udvarában parkolási lehetõséget biztosítunk autóval érkezõ vendégeink számára.

A vendégház három szobája várja a megpihenni vágyókat. Ezek közül kettõ négyágyas, amelyekhez zuhanyzós mosdóhelyiség tartozik. A harmadik szoba ötágyas, és egy sarokkádas fürdõszoba nyílik belõle. A szobákban színes televízió áll az üdülõk rendelkezésére.

Az épületben külön bejáratú, hangulatosan berendezett kitûnõen felszerelt konyha (edények, tányérok, poharak, evõeszközök) áll azoknak a rendelkezésére, akik önellátással kívánják étkezésüket megoldani. Igény esetén elõzetes megrendelés alapján a vendégház étkezést is biztosít teljes, illetve félpanziós ellátásra egyaránt van lehetõség.

Koronaõr Kisvendéglõ:

II.osztályú éttermünk egész évben, 10.00-21.00 óráig várja vendégeinket.
Étlapunkon magyaros ételek a jellemzõek, de hal, vad és vegetáriánus ételeket is kínálunk.
Ime egy kis ajánló, a teljesség igénye nélkül:

-Levesek:

Babgulyás 540.-Ft
Gombaleves 240.-Ft
Habartbab 300.-Ft
Húsleves tésztával 300.-Ft

-Készételek sertéshúsból

Brassói aprópecsenye 580.-Ft
Gombás szelet 600.-Ft
Rántott sertésborda 580.-Ft
Sertéspörkölt 520.-Ft
Toroskáposzta 520.-Ft
Töltöttkáposzta 500.-Ft

-Készételek háziszárnyasokból, halakból

Rántott csirkemell 600.-Ft
Rántott pulykamell 600.-Ft
Sajttal töltött pulykamell 540.-Ft
Töltött csirkecomb 560.-Ft
Sült csirkecomb v. csirkemell 530.-Ft
Rántott halfilé 540.-Ft

-Készételek vadakból:

Vadpörkölt knédlivel 900.-Ft

-Desszertek:

Almás rétes 100.-Ft
Madártej 350.-Ft
Rizskoh 330.-Ft
Túrós rétes 100.-Ft


Vendégeinek készséggel szolgálunk felvilágosítással, javaslatokkal, akár autós, gyalogos vagy kerékpáros túrák szervezéséhez.

Szolgáltatások a szálláshelyen:

Gáztûzhely ● Hûtõszekrény ● Mosogató ● Mikrohullámú sütõ ● Kenyérpirító ● Teafõzõ ● Kávéfõzõ ● Étkészlet ● Evõeszköz ● Edénykészlet ● Tisztítószer ● Mosogatószer ● Fürdõkád ● Mosdókagyló ● Színes televízió ● Kerti bútorok ● Fedett pihenõhely ● Parkolási lehetõség az udvarban

Áraink:

4 ágyas szoba + zuhanyzó: 1600 Ft / fõ / nap
5 ágyas szoba + zuhanyzó + sarokkád: 1800 Ft / fõ / nap
szállás az új épületrészben: 2000 Ft / fõ / nap

A téli idõszakban a gázhozzájárulás díja 200 Ft / fõ / nap
Az árak az áfát tartalmazzák.

Programok a vidékrõl:

A Hegyköz a Zempléni hegység jellegzetes medencéje, páratlan természeti szépséggel megáldott kistája. A Bózsva patak és mellékvizei völgyeikkel szabdalják a változó magasságú hegyek vidékét, ahol még mindig az erdõ a meghatározó természeti és gazdasági tényezõ. A természet járókat vonzza a friss levegõ, az emelkedõkrõl a feltáruló panoráma, a táj varázsa, a történelmi emlékek látványa. A jelzett turistautak, köztük az Országos Kék Túra végsõ szakasza, a legváltozatosabb élményt nyújtják. Sátoraljaújhely és Gönc felõl autóutakon is kényelmesen megközelíthetõek a hegyközi falvak. Közülük Füzér megkülönböztetett helyet vívott ki magának festõi fekvése, vendégszeretõ lakossága és a falusi turizmus kiépülése által. A sziklacsúcson emelkedõ várrom legendákat sugall, a Két templom is régi idõk és régebbi korok embereinek emlékét idézik. Aki innen indul, bebarangol hat ja a kistáj minden jeles helyét, gyorsan eljuthat a néprajzi értékeket õrzõ apró falvakba, a kedvelt kirándulóhelyekre. Meg- tekintheti Hollóháza porcelánmúzeumát, Telkibánya kopjafás temetõjét, Kéked régi kastélyát és fürdõjét, Gönc mûemlékeit, Kõkapu és László- tanya vadászkastélyát, valamint Füzérradvány arborétumát a nevezetes Károlyi-kastéllyal. Részese lehet az élménynek, melyet Felsõregmec Ár- pád-kori templomának, Kazinczy széphalmi emlékcsarnokának és sírjának megtekintése jelent. Szinte érintetlen tájakon halad keresztül a Pálházi Erdei Vasút, a többnemzetiségû falvak pedig õrzik még hagyományos kultúrájuk egyik-másik jelét, többek között állnak a kis községek templomai.

Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, legyen a vendégünk a Koronaõr Vendégházban!

Hasznos tippek!

 • További Füzér-i szállások

 • Megközelítés
  A 3-as és a 37-es fõutat Hidasnémeti és Sátoraljaújhely között összekötõ útról ágazik el a zsákfaluba vezetõ út.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3996 Füzér, Dózsa György út 2/A
  Tel: 06-47-340-020, 06-30-859-55-18


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat