Útvonal tervezõ
Sárospatak >>

 

Szálláshely keresés:

Huszár Panzió - Sárospatak

Képgaléria:
Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak
Huszár Panzió - Sárospatak
Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak Huszár Panzió - Sárospatak
Információ, szállásfoglalás
Típus: panzió, étterem,
Cím:
3950 Sárospatak Kazinczy út 3.
Borsod-Abaúj-Zemplén
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 47-313-018, 06-30-403-4085
Férõhely: 16 szoba
42 fõ
Web: www.huszarpanzio.hu
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: mini bár, széf, TV, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Közösen használható: buszparkoló, ebédlõ, étterem, hûtõszekrény, konferenciahelyszin, különterem, lovaglás, lovasoktatás, parkoló, társalgó, telefon, WC, zárt parkoló,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Sárospatakon a Huszár Panzióban!Sárospatak - Huszár Panzió a Szent Koronával

Szerettel meghívjuk Sárospatakra,töltsön el egy kellemes hétvégét a Huszár Panzióban! Garantáljuk olyan kellemesen fogja magát érezni, hogy egy egész hetet tölt majd itt. A szép környezet, a hangulatos város és Tokaj hegyalja programjai napról napra új látnivalókat, izgalmas programokat kínálnak.

A festõi táj, a hegyek, az erdei utak csodálatos környezetet jelentenek a természet szerelmesei számára. A túraútvonal javasolt célpontja a közelben található Tengerszem, amely megközelíthetõ gyalogosan, de lóháton is. Útjuk horgásztavak mellett visz ahol megpihenhetnek, sõt a vacsorára valót is kifoghatják a nomád életmódot kedvelõk.


A pihenni vágyókat a Panzióban 16 kényelmesen berendezett szoba várja összesen 42 vendéget tudunk egyszerre fogadni. Külön szinten található az Étterem ahol a kulináris élvezeteket kedvelõk biztosan megtalálják étlapunkon a kedvükre való ínyencségeket és a környék jellegzetes ételeit.

2008-as áraink:Huszár Panzió, szoba
Szoba árak reggelivel és IFÁ-val

1 fõ részére a szoba             6.000 Ft 
Két ágyas  szoba                10.000 Ft
Három ágyas szoba            14.000 Ft
Apartman(2Fõ részére) :    14.000 Ft  

- Csoportok részére, vagy hosszabb idejû tartózkodásra kedvezményes árat kalkulálunk!

Huszár Panzió, étterem

A szobák felszereltsége:
zuhanyzós fürdõszobák, minibár, TV, széf...

Éttermünk 120 vendég fogadására alkalmas.
Nyitva tartás: minden nap 10-22 óráig, de szállóvendégeinket 8-10 óráig reggelivel is várjuk.


Vállaljuk rendezvények , lakodalmak lebonyolítását 100-120 fõ részére.

Huszár Panzió, LovaglásLovaglás:
Huszár Panzió közelében egy lovastanyán vendégeink részére lovas programot tudunk szervezni. Lehetõségek: karám-lovaglás, tereplovaglás, lovas túra a tengerszemhez.

Lovaglás oktatás: csoportoknak vagy egyénileg, kezdõtõl haladó szintig.

Sárospatak:
Sárospatak a Bodrog folyó két partján terül el , az ország egyik legszebb õsrégi városa, amely már történelem elõtti idõkben is lakott hely volt. Nevében a patak-ot valószínû a Bodrogról kapta. A Sáros szócskát pedig a Bodrog és Ronyva közt elterülõ sáros vidék után nyerte. Latin neve Potamopolis.

Sárospataki VárA város legismertebb nevezetessége a Sárospataki Vár, amelyet a Bodrog partjáról nézve festõi szépséget kölcsönöz a hangulatos településnek.A hagyomány szerint Jaroszláv kievi fejedelem leánya, Agmunda királyné jegyajándékba kapta volna a várat s így a város királynéi város volt A vár igazi története 1534-ben kezdõdött, bár a legrégibb épületrész, a Vörös-torony 1500 körül épült. Jeles történelmi események színhelye volt, ma hazánk legszebb épen maradt vára és a Rákóczi Múzeum otthona.

A Várkert formáját a Bretzeinheimek alakították ki, de ma jóval szegényesebb a kép. Az idõs fák közül nevezetes az 515 cm törzskerületû fehérakác, a 406cm törzskerületû japánakác, s a két idõs virágos kõris. A kertkultúra Lorántffy Zsuzsanna idejében virágzott. A XVI-XVII. században kialakított kastélypark ma a Henri Cavet 1826. évi angolkert terve alapján telepített formáját õrzi.

Sárospataki Református KollégiumA város másik nevezetessége a Református Kollégium. Az 1531-ben alapított kollégium egyetlen megmaradt régi épülete az 1773-ban épült Berna-sor. A jelenlegi nagykollégium, gimnázium, diákotthon, levéltár és könyvtár klasszicista együttesét 1806-ban emelték. Az elmúlt századok alatt a Kollégium a város életének meghatározó tényezõjévé vált. A magyar írók mint a klasszikus mûveltség fellegvárát Bodrog-parti Athénnek nevezik; Csokonai a Múzsák székhelyének mondta, s késõbb, az angol nyelven megszerezhetõ és érvényesíthetõ diplomájának köszönhetõen érdemelte ki a magyar Cambridge elnevezést.
 

Hasznos tippek!

 • További Sárospatak-i szállások

 • Megközelítés
  Megközelíthetõ: Gépkocsival Miskolc felõl Szerencsen keresztül a 37-es úton.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3950 Sárospatak, Kazinczy út 3.
  Tel: 47-313-018, 06-30-403-4085


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat