Útvonal tervezõ
Diósjenõ >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Horváth Kulcsosház - Diósjenõ

Képgaléria:
Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ
Horváth Kulcsosház - Diósjenõ
Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ Horváth Kulcsosház - Diósjenõ
Információ, szállásfoglalás
Típus: magánszálláshely, kulcsosház,
Cím:
2643 Diósjenõ Dózsa György út 17.
Nógrád
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-35-525-030, 06-30-234-4640
Fax: 06-35-364-094
Férõhely: 13 fõ
Web: www.horvathkulcsoshaz.hu.
Fizetõeszköz:
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: hûtõszekrény, rádió, TV,
Közösen használható: ebédlõ, füves kert, hûtõszekrény, konyha, kutya, macska bevihetõ, mikro, mosógép, parkoló, rádió, telefon, tûzhely, TV, udvari tûzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Diósjenõn, a Horváth Kulcsosházban!Diósjenõ

Diósjenõ a Börzsöny hegység keleti oldalán található. A természetet és a kirándulást kedvelõk szép túrákat szervezhetnek a hegyek közé.
A faluhoz tartozik egy kb. 50 holdas horgásztó, ahol a horgászatot kedvelõk hódolhatnak szenvedélyüknek. Található a faluban egy feszített víztükrû strand is, mely a nyári szezonban látogatható.

Diósjenõ - Horváth KulcsosházA Horváth Kulcsosház Észak-Közép-Magyarországon, Diósjenõn található,
egy 1912-ben épült parasztház felújítása és átalakítása után vált alkalmassá vendégfogadásra. A rendbehozatal során gondosan ügyeltünk arra, hogy a régi építészeti megoldások megmaradjanak, így az épület szinte eredetinek mondható. Megõriztük az udvaron található gémeskutat, amely most is mûködõképes. Az épületen belül megtartottuk a gerendás mennyezetet és a tornácot.

A Horváth Kulcsosház három apartmant foglal magába:

Diósjenõ - Horváth Kulcsosház- az elsõ két szobából, konyhából, fürdõszobából, férfi-nõi WC-bõl áll. A szobákban 4-4 fõ részére alakítottunk ki szálláshelyet. Ezt az apartmant elsõsorban népes családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk. Mindkét szobában színes tv található, a konyha teljesen felszerelt, hûtõszekrény, mikro, edények, fõzési lehetõség, stb.

- a második egy szobából, konyhából, fürdõszoba-WC-bõl áll. A szobában színes tv található, a konyha teljesen felszerelt, hûtõszekrény, mikró, edények, fõzési lehetõség, stb. Ezt az apartmant kis családoknak, illetve három személy részére ajánljuk.

Ez a két apartman a hosszú parasztház elsõ és középsõ felében (természetesen külön bejárattal) helyezkedik el. A hátsó részben található a közösségi szoba, melyben egy 12 személyes asztal, nagy képernyõs tv, DVD lejátszó, hûtõszekrény, olvasni való és egy asztali foci (csocsó) várja kedves vendégeinket.

Diósjenõ - Horváth Kulcsosház- a harmadik apartman egy különálló épületben található, mely a régi paraszti porták elengedhetetlen tartozéka, az úgynevezett „nyári konyha” átalakítása után vált vendégfogadásra alkalmassá. Ebben egy szoba, konyha, fürdõszoba-WC található. A szobában itt is színes tv, konyha – a másik kettõvel azonos módon felszerelve - található. Ez az apartman két személy pihenését biztosítja.

Mindhárom apartman gázfûtéssel van felszerelve, így télen-nyáron vendégeink rendelkezésére tudunk állni.

Az apartmanok egy nagy udvaron állnak, ahol grillezési, szalonnasütési lehetõséget biztosítottunk. Az udvaron – a kerti bútorok mellett - egy fedett pihenõhely is van, mely alatt tíz-tizenöt személy kényelmesen elfér.
Az udvaron a gépkocsik elhelyezésére is van lehetõség. 


Látnivalók - nevezetességek:Diósjenõ

A falu határában egy kis domb található melyet emberemlékezet óta Kápolnának neveznek. A közelmúltban valóban emelt is rá egy kis kápolnát a katolikus egyház. Az építmény alapozásakor derült ki, hogy valóban állott ott az Árpád korban egy kis nyolcszögletu templomocska..
Csodálatos, hogy - bár semmiféle írásos említése nem volt ismeretes - a földrajzi név évszázadokon keresztül megorizte számunka a múlt emlékét.

A falut környezõ majd minden hegy tetején vár állott egykoron a különbözõ korokban. A legjelentõsebb ezek közül a Csehvár és Kámor vára. Ma már csak az értõ szem fedezheti fel az egykoron büszke erõsségek nyomait, annál több monda ismert róluk napjainkban is.

Templomaink:
református templom (épült l 791-ben, benne Kossuthnak és a diósjenõi negyvennyolcas honvédeknek és tiszteknek állított emléktáblák)
katolikus templom (1788-ban épült)
A mûvelõdési ház bejáratánál található Szentgyörgyi István (1842- 1931 ) emléktáblája. A jeles színészmûvész, a hetven éves színészi pályafutásából hatvanat a Kolozsvári Nemzeti Színház színpadán töltött el. Legjelentõsebb szerepeit a népszínmûvek parasztalakjainak megformálása jelentette. Kiemelkedõ volt a Bánk bán Tiborc szerepében. A marosvásárhelyi színitanoda ma is a nevét viseli. Róla mintázták a Kolozsvár fõterén álló nevezetes Mátyás-szobor egyik mellékalakját.
A falu fõterén lévõ park helyén állott valaha Surányi Endre (1912- I 996) szülõháza. A remek tollú írót, autó-, motor-, és motorcsónak-versenyzõként és feltalálóként is ismerhettük.

Pihenés - szórakozás:
Diósjenõ legfõbb vonzerejét az adja, hogy innen vezetnek a legszebb túrák az ország legérintetlenebb vadonjába, a Börzsönybe.
A 'bakancsos turisták' számára jelent elsõsorban kiváló felüdülést, de jó néhány környékbeli kirándulóközpont (Királyháza, Kenyeres-forrás, a nógrádi vár, stb.) autóval is megközelíthetõ.
Diósjenõ - A Jenõi tó télenTeniszpályákés aszfaltozott sportpálya is szolgálja a sportolni vágyókat.

A finn rendszerû feszített víztükrû medence, a modern vízforgatásos tisztító rendszerrel elért tiszta vize, a gyermekmedence napkollektoros vízmelegítõ rendszere sokakat vonz.
A falutól mintegy másfél kilométerre keletre található a Jenõi tó, a horgászok paradicsoma. A csendes sport szerelmeseit a bõséges halfogás reménye vonzza a mintegy 38 hektáros tó partjára.

Reméljük, sikerült felkelteni kedves leendõ vendégeink érdeklõdését a Horváth Kulcsos Ház iránt és elõre is kellemes pihenést, tartalmas idõeltöltést kívánva várjuk szeretettel Önöket január elsejétõl december harmincegyedikéig!

Hasznos tippek!

 • További Diósjenõ-i szállások

 • Megközelítés
  Diósjenõ megközelíthetõ Budapestrõl a Nyugati pályaudvarról Vác felé induló személyvonattal, Vácon azonban át kell szállni a Balassagyarmat felé közlekedõ vonatra, amely megáll Diósjenõn. Személygépkocsival a 2-es vagy a 2/A jelû fõúton lehet eljutni.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2643 Diósjenõ, Dózsa György út 17.
  Tel: 06-35-525-030, 06-30-234-4640


  © Minden jog fenntartva! 2004-2023.

  Rólunk | Kapcsolat