Útvonal tervezõ
Gödöllõ >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ

Képgaléria:
Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ
Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ
Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ Magánkollégium Gödöllõn - Gödöllõ
Információ, szállásfoglalás
Típus: kollégium, ifjúsági szállás,
Cím:
2100 Gödöllõ Városmajor u. 13.
Pest
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-20-286-7173,
Web: www.godolloikolesz.x3.hu/
Fizetõeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: ebédlõ, füves kert, hûtõszekrény, konyha, parkoló, szauna, szolárium, társalgó, terasz, tûzhely, TV, udvari tûzhely, WC, zuhanyzó/fürdõkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Gödöllõn magánkollégiumunkban!

Gödöllõ Budapesttõl 30 kilométerre északkeletre található, a Gödöllõi-dombságban a Rákos patak völgyében fekszik.

A történelmi múltját a XIV. századig visszavezetõ településen áll Magyarország legnagyobb alapterületû barokk kastélya. A városi címet 1966-tól viselõ Gödõllõ része Máriabesnyõ, a nevezetes zarándokhely.

A város és környékének fejlõdése Magyarország egyik legnagyobb fõurának, I. Grassalkovich Antalnak köszönhetõ, aki a XVIII. században lett a település birtokosa. Kastélya, az 1741-tõl épült Királyi Kastély máig Gödöllõ legfõbb nevezetessége. Grassalkovich Antal nevéhez fûzõdik a nevezetes zarándokhely, a máriabesnyõi kegytemplom felépítése is, de kezdeményezésére számos barokk köztéri alkotás is készült.
Gödöllõ a magyarországi mûvészettörténetben is szerepet játszott: 1901-1920-ig a városban mûködött a hazai szecesszió egyetlen szervezett mûvésztelepe.

Magánkollégium:
Gödöllõ központi részén, a csendes Városmajor utcában, 8 lakószobás 5 fürdõszobás kertes házban, sok közös helyiséggel és extra szolgáltatással magas színvonalú albérlet megfizethetõ áron, gödöllõi egyetemistáknak.
 

Szobák:
A földszinten három, az emeleten öt szoba áll a vendégek, csoportok rendelkezésére. Az öt fürdõszoba elosztása a szobák elhelyezkedéséhez kötött. A szobák mérete, a fürdõszobák és WC-k elhelyezkedése és felszereltségi különbözõsége miatt a havi bérleti díjak nem azonosak, szobánként változnak. Egy-egy szobában legfeljebb négy személy lakhat kényelmesen, ennél nagyobb létszámot nem tudunk fogadni.

Árak:
A nyári tanulmányi szünetben is nagyszerû és olcsó szállást ajánlunk a Gödöllõre látogató vendégeknek!

Látnivalók:

Gödöllõi Városi Múzeum:

A város legrégebbi épületében mûködõ múzeum kiállításai képet adnak arról, hogy az õslakos református földmûvelõk, a betelepülõ katolikus iparosok, az izraelita kereskedõk, továbbá az értelmiségiek és mûvészek hogyan alakították, gazdagították a várost.
Állandó kiállításai: Gödöllõ,a nyitott város; A gödöllõi mûvésztelep; Zsivajgó természet; Óceánia világa - Ignácz Ferenc gyûjteménye; Csupor Zoltán gyûjteménye.

Arborétum:
A 354 hektáros területen mûködõ arborétum nagy része erdészeti kutatást szolgál, egytizede park jellegû.
Az arborétumot 1902-ben alapították 190 hektárnyi területen azzal a céllal, hogy a homokos alföldi területek fásítására alkalmas fafajtákat honosítsanak meg. Az akkoriban József fõherceg ligetnek nevezett területen a telepítés 1914-re fejezõdött be; az 1920-1930-as években Magyarország legjelentõsebb növénykertje volt.

Grassalkovich-kastély (királyi kastély):
Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélya az 1700-as évek elején épült Grassalkovich-kastély. 1867-tõl királyi pihenõrezidenciává alakították, enteriõrjei ma is ezt a kort idézik.
A kastélyt 1782 és 1785 között részben átalakították. Ekkor létesült a színházterem, kettõs páholysorral és kitûnõ színpadtechnikával. Ez Magyarország egyetlen rekonstruált barokk színháza. A következõ jelentõs átalakítás az 1867-es volt, amikor királyi pihenõrezidencia lett belõle.
Az épületben ma múzeum mûködik, a kastély jelentõs rendezvényközpont is.
A park kerekesszékkel is látogatható.

Hasznos tippek!

 • További Gödöllõ-i szállások

 • Megközelítés
  Közlekedési csomópont, a 3-as fõút és az M3-as autópálya átszeli a várost, amit a jelenleg épülõ M31-es autóút innen leágazva fog összekötni az M0-s körgyûrû keleti szakaszával. Ezeken kívül Vácra, Pécelre és Jászberénybe vezetõ alsóbbrendû utak vezetnek a településrõl. A 80-as számú Budapest–Miskolc vasúti fõvonal is érinti, továbbá a Gödöllõi HÉV végállomása is itt található. Gödöllõnek 9 helyi buszjárata van és számos távolsági autóbuszjárat is átvezet rajta.

 • Útvonal tervezõ - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2100 Gödöllõ, Városmajor u. 13.
  Tel: 06-20-286-7173,


  © Minden jog fenntartva! 2004-2022.

  Rólunk | Kapcsolat