Útvonal tervező
Kesztölc >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc

Képgaléria:
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc Gimeskö-Vin Borház és Pincészet - Kesztölc
Információ, szállásfoglalás
Típus: pincészet, borospince, borház,
Cím:
2517 Kesztölc Klastrom u. 2.
Komárom-Esztergom >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-33-484-765
Fax: 06-33-507-325
Web: www.borhazetterem.hu
Fizetőeszköz:
Szolgáltatásaink
Közösen használható: borospince, borozó, borászat, étterem, füves kert, parkoló, WC,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Kesztölcön a Gimeskö-Vin Borház és Pincészetben!

A Pilis hegység délnyugati lábánál bújik meg Kesztölc község, e festõi kis település. A falu ezer éves múltja szorosan összefonódott a térség szõlõkultúrájának születésével. Elõbb királyi birtok, majd az Esztergomi Prímácia tulajdonában és kezelésében, ennek legkiválóbb "mise bor" termõ területe. A különleges mikroklimatikus adottságok következtében az itt termelt borok az elmúlt századok során eljutottak számos királyi udvarba, sõt a Pápa asztalára is.
Az európai országok szõlõtermését válságba taszító szõlõgyökértetű ( filoxéra ) 1875 -ben Magyarországon is megjelent. Két évtized alatt a szõlõterületek közel 50 százaléka kipusztult. Sajnos a kesztölci szõlõk is erre a sorsra jutottak. Az ország szõlõinek ujjáépítése 1914 -re befejezõdött, de az itteni terület kimaradt az újratelepítésbõl. Így sajnos feledésbe merültek az itteni borászatok.
Az 1980-as évek elején ismerték fel újból a terület adottságait, és kezdték el a szõlõk telepítését, mintegy 80 hektáros területen. Telepítettek Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fûszeres, Rizling Szilváni, Zenit, Zöld Veltelíni, Kékfrankos, Cabernet Franc szõlõfajtákat.
A termõre fordulást követõ évtized szüreti eredményei bizonyították a kiváló adottságokat. Így ez a terület is bekapcsolódott az Aszár - Neszmély-i borvidékhez.

Gimeskövi Károly A helyi termelõszövetkezet átalakulásakor Gimeskövi Károly kezdett el a borászattal foglalkozni. Több régi parasztpince összevonásából született a Gimeskö - Vin borászat. Továbblépésként pedig 1999 -ben elkészült a mai, európai szintû technológiának megfelelõ modern pince és palackozó üzem. A kitûnõ alapanyagból, irányított erjesztéssel nagy beltartalmú, magas élvezeti értékû borok készülnek. Nemcsak gyümölcsízűek és illatosak, hanem testesek és hosszúak is.
Az Aszár- Neszmély-i borvidék fehérbort termõ terület. Ennek ellenére a neszmélyi körzetben Cabernet Savignon, Cabernet Franc telepíthetõ, így Kesztölcön fennmaradhat, sõt fejlõdhet a vörösbortermelés.
Boraink számos versenyen szép sikereket értek el: A Vadászok borversenyén 1999 -ben a Cserszegi Fûszeres Fácán kategóriában, a Cabernet Franc Vaddisznó kategóriában második helyezést ért el. A Cabernet Franc Rosé a Miklós napi rosé versenyen aranyérmes lett.
A Chardonnay -val, mely borászatunk zászlós bora több versenyt nyertünk. Az idei XXVII. Országos Borversenyen Chardonnay borunkkal aranyérmet, Szürkebarát '2000 borunkkal pedig ezüstérmet értünk el.
Gimeskövi Károly vendégünkkel, Tahi-Tóth LászlóvalLátványos borkostolóval várjuk vendégeinket, ahol megismerkedhetnek borászatunkkal egy szakszerû körbevezetés alkalmával és borainkat kóstolhatják hangulatos borozó-pincénkben.
Éttermünk tavasztól hangulatos, szép nyitott terasszal és kerthelyiséggel is várja vendégeit.
Kesztölc a Plilisi -hegység egy völgykatlanjában található, a hely adottságait kihasználva lehetõség nyílik kirándulásra, lovaglásra, horgászatra, vadászatra.
Budapestrõl a Pilisbe illetve Esztergomba kirándulóknak ideális bortúra állomás lehet a
Kesztölc - Gimeskö-Vin BorászatGimeskö - Vin Borászat, ahol a Kétághegyi borok szépségével és éttremünk kiváló konyhájával ismerkedhetnek meg.

BORÁSZAT:
A múlt hagyományainak megőrzése mellett, a jelen modern technikájának és technológiájának a használatával, egy fiatal, dinamikus borász, Gazda Iván irányításával készülnek minőségi boraink. A fehér ill. rosé boraink reduktív, míg vörös boraink oxidatív, ászok hordós eljárással készülnek. Teljes repertoárunkban nyolc fajta bor található. Készülnek itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres, Fűszeres Tramini, Gimes-Cuvée, Cabernet Franc Rosé, Kékfrankos és Cabernet Franc borok.

BORAINK:
Chardonnay szárazChardonnay száraz
A pilisi Kétágú-hegy lábánál elterülõ Gimeskö-Vin borászat zászlós bora. A francia eredetû Chardonnay szõlõbõl készül, mely eredetileg a pezsgõgyártás alapanyagaként vált ismerté. Európában, s ma már az egész világon igen elterjedt, közkedvelt fajta. A korszerû reduktív eljárással készült bor friss, gyümölcsös ízű és illatú, zöldes-fehér színű kellemes fajtajelleges ital. Harmonikus, finom savösszetétele s karaktere tette őt zászlós borunkká. Száraz fehérbor, melyet fehér húsokból, pulykából, jércéből, halakból készült ételekhez ajánljuk. E nemes nedű aromáit 10-12°C-os hőmérsékleten élvezhetjük igazán.

Cserszegi Fűszeres száraz
Hazánkban kinemesített, a Kárpát- Medence éghajlatához igazodó szőlőfajta, mely mára igen közkedvelt lett. E szőlőből a fehérborra jellemző eljárással, egyéni jellegű száraz fehérbor készül. Primer aromákban gazdag, friss, dinamikus, könnyed, élénk savérzetű bor, színe sárgás-fehér, illatanyagban gazdag. A bor karakteréhez illő szárnyas húsokhoz, különleges fűszerezésű sültekhez, valamint halakhoz ajánljuk. Javasolt fogyasztási hőmérséklete 10-12 °C.

Cserszegi fűszeres félédesCserszegi fűszeres félédes
Kínálatunk egyetlen félédes bora, jellegéből adódóan desszert bor. Igen illatos, sárgás-fehér színű, íze kellemes simulékony. Hűtött, irányított eljárással készült fehérbor, mely magas cukortartalommal rendelkezik. Egzotikus ételekhez, édességekhez és gyümölcssalátákhoz ajánljuk. A bor ízét és zamatát 10-12 °C-ra hűtve élvezhetjük igazán.

Rizlingszilváni száraz
Ez az üveg bor Rizlingszilváni szőlőfajtából készül, sárgás zöld színű, primer aromákban gazdag, illatos, gyümölcsös karakterekkel rendelkezik. Méltó kísérője szárnyasokból készült ételeknek de aperitifként is ajánlható. A bor ízét és zamatát 10-12 °C-ra hűtve élvezhetjük igazán.

Cabernet Franc száraz
Kesztölci hegyek között sikerült a francia eredetű Cabernet Franc szőlőt meghonosítani. E szőlőfajtából kiváló vörösbor készíthető, ezért Európában közkedveltfajta. Vörösborhoz méltón tölgyfahordóban erjesztik. Az elegáns rubinvörös színhez a fajtajelleges pirospaprika illat a meggy és a feketeribizli ízei társulnak. Fűszerezett, vörös és vadhúsokból készült ételek mellé ajánljuk 14-16 °C - ra lehűtve. Ezen a hőmérsékleten élvezhetjük legjobban a bor harmonikus ízvilágát.
Cabernet Franc barrique száraz
Cabernet Franc barrique száraz
A különleges borokat kedvelőknek ajánljuk ezt az izgalmas vörös bort. Erjedés után 6 hónapot töltött barrique hordóban a bor, ettől kapott egy fűszeres ízt és színvilága is mélyült. A bársonyos savak biztos tartást adnak a bornak. Élvezetes szép kerek bor, elsősorban vadételekhez, pecsenyékhez javasolt 15-16 °C-os ra hűtve

Kékfrankos Rosé száraz
A Gimeskö-Vin borászat különleges bora, mely vörös szőlőből, fehérboros eljárással készül. Francia eredetű kékfrankos szőlő adja az alapot. E különleges eljárással készült bor igazi érdekesség. A színe hagymahéjra, míg az illata a töppedt eperre emlékeztet. Friss, könnyű gömbölyded, száraz rosé bor, Kacsából, vad szárnyasokból készült ételekhez ajánljuk. Fogyasztási hőmérséklete a fehérborokhoz hasonlóan 10-12 °C.

Kékfrankos szárazKékfrankos száraz
Repertoárunkból nem hiányozhatnak a vörösborok sem, ennek egyik képviselője a kékfrankos. E szőlőfajta igazi magyar szőlő, hazánkban igen elterjedt, közkedvelt fajta. Tölgyfahordókban, oxidatív eljárásal erjesztik. Színanyagban gazdag, markáns, de harmonikus bor. Keményebb savakkal rendelkezik. Ezt a száraz vörösbort fűszerezett ételekhez, vadhúsból, marhahúsból, bárányhúsból készült fogások mellé ajánljuk. 14-16 °C- os hőmérsékletűre hűtve élvezhetjük igazán a bor valós ízét, zamatát.

Sauvignon Blanc száraz

Cabernet Sauvignon száraz
A francia eredetű Cabernet Sauvignon szőlőfajtából készült, gazdag színanyag tartalmú, finom tanninnal rendelkezik. Bársonyos íze harmonizál kacsa ételekhez illetve vad ételek ideális kísérője. Ajánlott fogyasztási hőmérséklete 16 – 18 °C.


Reméljük az ajánlataink elnyerték az Ön tetszését is, legyen a vendégünk  Kesztölcön a Gimeskö-Vin Borház és Pincészetben!

Hasznos tippek!

 • További Kesztölc-i szállások

 • Megközelítés
  Kesztölc irányába a 10-es útról Dorog közelében kell lekanyarodni.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Gimeskö-Vin Borház és Pincészet Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2517 Kesztölc, Klastrom u. 2.
  Tel: 06-33-484-765

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.