Útvonal tervező
Bugac >>

 

Szálláshely keresés:

Gedeon Tanya - Panzió - Bugac

Képgaléria:
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac Gedeon Tanya - Panzió - Bugac
Információ, szállásfoglalás
Típus: tanya, panzió, lovaspanzió, ***
Cím:
6114 Bugac Jakabszállás-Bugacpuszta, II. ker. 150.
Bács-Kiskun >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-76-722-800, 06-30-349-77-55
Fax: 06-76-704-072
Férőhely: 20 fő
Web: www.gedeon-tanya.hu
Fizetőeszköz: Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: borospince, buszparkoló, ebédlő, füves kert, hűtőszekrény, konferenciahelyszin, konyha, kutya, macska bevihető, különterem, lovaglás, lovaskocsizás, parkoló, társalgó, tűzhely, udvari tűzhely, WC, zuhanyzó/fürdőkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park a Gedeon tanyán!

A Gedeon tanya a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található.

A Duna-Tisza köze legnagyobb földrajzi tájegysége a Homokhátság. Ez adja igazán Kiskunság és a nemzeti park jellegzetes arculatát. A történelem különös alakulása, a nagy történelmi sorsfordulók hatásai máig érezhetők.

Ez homokpuszta egy nyitott történelemkönyv.

A szeri síkon kötöttek vérszerződést Árpád magyarjai, a tatárok pusztítása tönkretette az addigra már kialakult településhálózatot. A megművelt területek 'vadonná', igazi pusztasággá váltak. A törökök százötven éves uralma az erdőállomány megfogyatkozását hozta magával. A mezővárosok állattartása nagyarányú eróziót eredményezett (futóhomok keletkezése). Később folyószabályozások, erdőtelepítések, és a tanyarendszer kialakulása, majd a kollektivizálás alakította ezt a tájat. És ezeket nemcsak ember sínylette meg, még inkább a természet. A kiskunsági megfogyatkozó tanyák lámpafénye már haloványan világít, jelezve, hogy a tanyasi gazdálkodás és életmód végleg letűnik. Petőfi Sándor erről a tájról mindig is nagy szeretettel és kötödéssel írt. A keleti pusztákról jövő nomád állattartó magyarok a Kiskunságban találták meg igazi életterüket. Pusztáink azért értékesek, mert egyszerre jelenítik meg kulturális és természeti örökségünket.
A homokpuszták igazi üzenete a XXI. századra:

megtartani a tájat a benne élő - Európában ma már szinte
egyedülálló - élővilággal együtt.

A Gedeon Tanya-Panzió épületei:

A tanyán két épületben fogadjuk vendégeinket. Az Öreg Ház, amely egy tradicionális alföldi tanya, 3 kétágyas szobával, konyhával, étkezővel, fürdőszobával, muzeális bútorokkal. Praktikusan használható apartmanként nagyobb családnak, baráti társaságnak.

Az Új Házban 5 kétágyas szoba saját fürdőszobával, valamint 2 kétágyas szoba közös fürdőszobával várja a vendégeket. Az épületben 30 személyes étkező és 60 személyes borospince is található, amely összejövetelek megrendezésére is alkalmas, sajátos, tájba illő megjelenéssel, igényes belső kialakítással, kellemes kiszolgálással a Puszta közepén.

Vendégházunkban az alapszolgáltatásokon túl lovaglási lehetőség, sétakocsikázás, cigányzenés estek, gulyásfőzés (szabadtűzön) szolgálja a vendégeket.

Áraink:

Öreg Ház létszámtól függetlenül 75.- EURO/nap
(reggeli nélkül, maximum 6 fő)

Új Ház (kétágyas szoba, reggelivel) 36-45.- EURO/éj

Ellátás, gasztronómiai programok:

A Gedeon tanya konyhája évtizedek óta tudatosan a tradicionális pusztai alapokra épül. Minden ételünk, a reggelitől az estebédig olyan hozzávalókból készül, amelyek mindíg is részei voltak a vidék gasztronómiai csodáinak.Ilyen csodák egyike a szabad tűzön főzött gulyás kézzel készített csipetkével, eredeti Magyar Szürke húsából, vagy a kemencés almás és túrósrétes. Ezektől az ételektől váltak igazán legendássá a Puszta ízei.

A Gedeon tanya nem csak 'kirakat' tanya:

Összhangban a természettel és a Kiskunsági Nemzeti Park génállomány programjaival, magunk is gazdálkodunk. Zöldségeink a konyhára biokertünkből kerülnek, a húsféleségek többsége saját előállítású.

Ha diétázni szeretne, az mifelénk emlitenie kell! A pusztai ételek, -különösen a húsételek- nagy része a keményen dolgozó emberek napi szükségleteit tükrözi. Természetesen lehetőség van könnyebb ételek fogyasztására, de hagyományos ételeink nagy része továbbra is a táj igényeit tükrözi.

Hazánkbéli és külföldi vendégink nem egyszer csodálkoztak már rá a saját, reggelijüktől roskadozó asztalukra.Sokszor hallottuk, hogy mindezt lehetetlen egyszerre elfogyasztani. Aztán jött egy lovaglással ökörfogat-hajtással, túrázással töltött nap és bizony jó étvággyal fogyott az ebéd és a vacsora is. A cél mindenkor, hogy vendégeink testben és lélekben egyaránt megerősödve távozhassanak tőlünk. Bográcsos, kemencés egytálételeink kiadósan megfelelnek akár egy egész nyeregben töltött nap szükségleteinek is! Talán ennek köszönhető, hogy amióta az első tál étel elkészült a Gedeon tanyán, asztalaink mellől még nem állt fel vendég éhesen.

Paraszt reggelik, gulyás ebédek, pásztortűz melletti remek vacsorák vitték -és reményeink szerint, viszik- messze földre a tájegység konyhájának jóhírét.

Áraink:

Reggeli 5.- EURO
Ebéd 10.- EURO
Vacsora 10.- EURO

Fogyókúrás vagy speciális diétás igényeket előzetes egyeztetés alapján, tudunk kielégíteni.

Programajánlatok:

- puszta program buszos csoportoknak
- igény szerinti lovas programok, folklór műsorok, népi játékok
- patkóhajítás, és diógurító verseny
- túralovaglás
- diák lovas tábor (3-5 napos) télen-nyáron
- 1-3 napos diák programok
- helybeli betyárok rablóútvonalait követő 1-6 napos lovas csillagtúrák
- gyertyafényes, cigányzenés vacsorák, rendezvények
- esküvők, bankettek, üzleti vacsorák
- szalmapörköléses falusi disznóölés
- népi hagyományokra épülő, vidám karácsonyi, szilveszteri, húsvéti programok.
Érkezéskor a teljes tartózkodás idejére érdekes, értékes kirándulási lehetőségeket ajánlunk.

Rekreációs- és csapatépítő tréningek:

A két-három napos (1-2 éjszakás) kiscsoportos (max. 16 fő) programajánlatunk intézmények, cégek menedzsmentjei számára a következő:


1. Regenerációs tréning:

Célja: az autogén tréning gyakorlatainak megismerése, az önvezérelt rövid időtartamú ellazulás élményének megtapasztalása, a stressz egy lehetséges kezelési módjának elsajátítása.


2. Vezetői hatékonyságfejlesztő tréning

-Kommunikációs készségek fejlesztése
Célja: a helyzetnek megfelelő kommunikációs technikák kiválasztásának és alkalmazásának elsajátítása
(facilitálás, konfrontálás, eszközváltás).


3. Szervezetfejlesztő tréning

Célja: a működését változtatni tervező-kényszerülő szervezet konkrét változásmenedzselési programjának elkészítése.


4. Team-építő tréning

Célja: újonnan alakuló vagy több cégből létrejövő új szervezetek identitásának kialakítása, kohéziójának erősítése, a vállalati stratégia kidolgozása.


5. Burn-out tréning

Célja: a személyiség intenzív bevonódását igénylő foglalkozást űző szakemberek 'elhasználódásának', érzelmi lemerülésének kivédése, megelőzése Pl.: pedagógusok, szociális munkások, lelkészek, ügyfélszolgálatban dolgozók, orvosok, jogászok, ápolók, rendőrök, BV alkalmazottak, stb.


6. Speciális tartalmú tréningek a megrendelő igénye szerint

A tréningeket magasan kvalifikált trénerek vezetik, jelentős szakmai praxis birtokában. A tréning előtt a tréner/trénerek minden esetben konzultálnak a megrendelővel, hogy megismerjék az elvárásokat és azok alapján állítsák össze a tréning program- és árajánlatát.

A megrendelő igényétől függően hagyományőrző és szórakoztató szabadidős programokat is kínálunk a Gedeon Tanya-Panzióban:
ökrös fogatozás, szánkózás, lovaglás,
patkóhajító és diógurító verseny,
vacsora a szabad ég alatt (nyárson sütés).

A tréningek számára teljesen szeparált helyiséget biztosítunk, melyért nem számítunk fel bérleti díjat. Az étkezések időpontjai a tréning menetéhez igazodnak.
A teljes ellátás napi díja (szállás, ebéd, vacsora, reggeli) 16.800,- + 15% ÁFA ./fő.


Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, legyen a vendégünk a Gedeon tanyán!

Mi mindenkor szeretettel fogjuk várni!

Gedeon Zsolt

Hasznos tippek!

 • További Bugac-i szállások

 • Megközelítés
  A Gedeon tanya a bugaci puszta szívében, a Kiskunsági Nemzeti Park területén található. Ennek ellenére gépjárművel az ország nyugati határszéléről, illetve észak-keleti határunkon belépve Egertől -az utolsó húsz kilométer híján- végig autópályán közlekedve is elérhető. Országunk fővárosából, valamint a nemzetközi repülőtérről kb. másfél órás autóuttal szintén eljuthat hozzánk. Amennyiben felénk tart, kérjük hívjon fel és mi segítünk összeállítani útvonalát. A kisgépes légiturizmus kedvelőinek a jakabszállási repülőteret (LHJK) ajánljuk, ahová előzetes egyeztetés után szivesen kimegyünk ügyfeleinkért. A repülőtér pályairányszögét és magasságát a megfelelő repülési adattárak tartalmazzák, a repülőtér üzemi frekvenciája 125.200 MHz A vasút szerelmeseinek a Bugaci Kisvasút sínpárjait ajánlhatjuk. Kecskemétről indul az ország kevés megmaradt kisvasútjainak egyike, amelynek megállója alig tiz perc sétára taláható a Gedeon tanyától. Ha szeretnék, akár ökrös fogattal is fogadhatjuk önöket a megállóban...

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Gedeon Tanya - Panzió Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-6114 Bugac, Jakabszállás-Bugacpuszta, II. ker. 150.
  Tel: 06-76-722-800, 06-30-349-77-55

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.