Útvonal tervező
Diósjenő >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Horváth Kulcsosház - Diósjenő

Képgaléria:
Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő
Horváth Kulcsosház - Diósjenő
Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő Horváth Kulcsosház - Diósjenő
Információ, szállásfoglalás
Típus: magánszálláshely, kulcsosház,
Cím:
2643 Diósjenő Dózsa György út 17.
Nógrád >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-35-525-030, 06-30-234-4640
Fax: 06-35-364-094
Férőhely: 13 fő
Web: www.horvathkulcsoshaz.hu.
Fizetőeszköz:
Szolgáltatásaink
Szolgáltatásaink: hűtőszekrény, rádió, TV,
Közösen használható: ebédlő, füves kert, hűtőszekrény, konyha, kutya, macska bevihető, mikro, mosógép, parkoló, rádió, telefon, tűzhely, TV, udvari tűzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdőkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Diósjenőn, a Horváth Kulcsosházban!Diósjenő

Diósjenő a Börzsöny hegység keleti oldalán található. A természetet és a kirándulást kedvelők szép túrákat szervezhetnek a hegyek közé.
A faluhoz tartozik egy kb. 50 holdas horgásztó, ahol a horgászatot kedvelők hódolhatnak szenvedélyüknek. Található a faluban egy feszített víztükrű strand is, mely a nyári szezonban látogatható.

Diósjenő - Horváth KulcsosházA Horváth Kulcsosház Észak-Közép-Magyarországon, Diósjenőn található,
egy 1912-ben épült parasztház felújítása és átalakítása után vált alkalmassá vendégfogadásra. A rendbehozatal során gondosan ügyeltünk arra, hogy a régi építészeti megoldások megmaradjanak, így az épület szinte eredetinek mondható. Megőriztük az udvaron található gémeskutat, amely most is működőképes. Az épületen belül megtartottuk a gerendás mennyezetet és a tornácot.

A Horváth Kulcsosház három apartmant foglal magába:

Diósjenő - Horváth Kulcsosház- az első két szobából, konyhából, fürdőszobából, férfi-női WC-ből áll. A szobákban 4-4 fő részére alakítottunk ki szálláshelyet. Ezt az apartmant elsősorban népes családoknak, baráti társaságoknak ajánljuk. Mindkét szobában színes tv található, a konyha teljesen felszerelt, hűtőszekrény, mikro, edények, főzési lehetőség, stb.

- a második egy szobából, konyhából, fürdőszoba-WC-ből áll. A szobában színes tv található, a konyha teljesen felszerelt, hűtőszekrény, mikró, edények, főzési lehetőség, stb. Ezt az apartmant kis családoknak, illetve három személy részére ajánljuk.

Ez a két apartman a hosszú parasztház első és középső felében (természetesen külön bejárattal) helyezkedik el. A hátsó részben található a közösségi szoba, melyben egy 12 személyes asztal, nagy képernyős tv, DVD lejátszó, hűtőszekrény, olvasni való és egy asztali foci (csocsó) várja kedves vendégeinket.

Diósjenő - Horváth Kulcsosház- a harmadik apartman egy különálló épületben található, mely a régi paraszti porták elengedhetetlen tartozéka, az úgynevezett „nyári konyha” átalakítása után vált vendégfogadásra alkalmassá. Ebben egy szoba, konyha, fürdőszoba-WC található. A szobában itt is színes tv, konyha – a másik kettővel azonos módon felszerelve - található. Ez az apartman két személy pihenését biztosítja.

Mindhárom apartman gázfűtéssel van felszerelve, így télen-nyáron vendégeink rendelkezésére tudunk állni.

Az apartmanok egy nagy udvaron állnak, ahol grillezési, szalonnasütési lehetőséget biztosítottunk. Az udvaron – a kerti bútorok mellett - egy fedett pihenőhely is van, mely alatt tíz-tizenöt személy kényelmesen elfér.
Az udvaron a gépkocsik elhelyezésére is van lehetőség. 


Látnivalók - nevezetességek:Diósjenő

A falu határában egy kis domb található melyet emberemlékezet óta Kápolnának neveznek. A közelmúltban valóban emelt is rá egy kis kápolnát a katolikus egyház. Az építmény alapozásakor derült ki, hogy valóban állott ott az Árpád korban egy kis nyolcszögletu templomocska..
Csodálatos, hogy - bár semmiféle írásos említése nem volt ismeretes - a földrajzi név évszázadokon keresztül megorizte számunka a múlt emlékét.

A falut környező majd minden hegy tetején vár állott egykoron a különböző korokban. A legjelentősebb ezek közül a Csehvár és Kámor vára. Ma már csak az értő szem fedezheti fel az egykoron büszke erősségek nyomait, annál több monda ismert róluk napjainkban is.

Templomaink:
református templom (épült l 791-ben, benne Kossuthnak és a diósjenői negyvennyolcas honvédeknek és tiszteknek állított emléktáblák)
katolikus templom (1788-ban épült)
A művelődési ház bejáratánál található Szentgyörgyi István (1842- 1931 ) emléktáblája. A jeles színészművész, a hetven éves színészi pályafutásából hatvanat a Kolozsvári Nemzeti Színház színpadán töltött el. Legjelentősebb szerepeit a népszínművek parasztalakjainak megformálása jelentette. Kiemelkedő volt a Bánk bán Tiborc szerepében. A marosvásárhelyi színitanoda ma is a nevét viseli. Róla mintázták a Kolozsvár főterén álló nevezetes Mátyás-szobor egyik mellékalakját.
A falu főterén lévő park helyén állott valaha Surányi Endre (1912- I 996) szülőháza. A remek tollú írót, autó-, motor-, és motorcsónak-versenyzőként és feltalálóként is ismerhettük.

Pihenés - szórakozás:
Diósjenő legfőbb vonzerejét az adja, hogy innen vezetnek a legszebb túrák az ország legérintetlenebb vadonjába, a Börzsönybe.
A 'bakancsos turisták' számára jelent elsősorban kiváló felüdülést, de jó néhány környékbeli kirándulóközpont (Királyháza, Kenyeres-forrás, a nógrádi vár, stb.) autóval is megközelíthető.
Diósjenő - A Jenői tó télenTeniszpályákés aszfaltozott sportpálya is szolgálja a sportolni vágyókat.

A finn rendszerű feszített víztükrű medence, a modern vízforgatásos tisztító rendszerrel elért tiszta vize, a gyermekmedence napkollektoros vízmelegítő rendszere sokakat vonz.
A falutól mintegy másfél kilométerre keletre található a Jenői tó, a horgászok paradicsoma. A csendes sport szerelmeseit a bőséges halfogás reménye vonzza a mintegy 38 hektáros tó partjára.

Reméljük, sikerült felkelteni kedves leendő vendégeink érdeklődését a Horváth Kulcsos Ház iránt és előre is kellemes pihenést, tartalmas időeltöltést kívánva várjuk szeretettel Önöket január elsejétől december harmincegyedikéig!

Hasznos tippek!

 • További Diósjenő-i szállások

 • Megközelítés
  Diósjenő megközelíthető Budapestről a Nyugati pályaudvarról Vác felé induló személyvonattal, Vácon azonban át kell szállni a Balassagyarmat felé közlekedő vonatra, amely megáll Diósjenőn. Személygépkocsival a 2-es vagy a 2/A jelű főúton lehet eljutni.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Horváth Kulcsosház Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-2643 Diósjenő, Dózsa György út 17.
  Tel: 06-35-525-030, 06-30-234-4640

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.