Útvonal tervező
Pusztafalu >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu

Képgaléria:
Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu
Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu
Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu Öreg Bence Turistaház - Pusztafalu
Információ, szállásfoglalás
Típus: turistaszállás, ifjúsági tábor, ifjúsági szállás,
Cím:
3995 Pusztafalu Fő utca 17.
Borsod-Abaúj-Zemplén >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: 06-52-364-189, 06-30-925-1097
Férőhely: 18 szoba
Web: www.oregbence.hu
Fizetőeszköz: Nemzeti Üdülési Csekk, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: baba-barát, buszparkoló, büfé, ebédlő, füves kert, hűtőszekrény, játszóudvar, játszótér, kemping, konyha, kutya, macska bevihető, mikro, parkoló, társalgó, telefon, teniszpálya, tűzhely, TV, udvari tűzhely, WC, zárt parkoló, zuhanyzó/fürdőkád,
Bemutatkozás

Üdvözöljük Pusztafalun, az Öreg Bence Turistaházban!

Az ország egyik legszebb táján, a Zempléni-hegység szívében, a füzéri vár árnyékában, négy parasztházban kínálok Önöknek egész évben igénybe vehető szállást.
A csodálatos vidék, a sok látnivaló felejthetetlen élményt nyújt: a közelben található a telkibányai aranybánya, a füzérradványi Károlyi kastély, vadászkastély Kőkapun, Hollóháza, a Nagy-Milic 900 m-es csúcsa, a vadregényes zempléni táj, kristálytiszta levegő, az újonnan kialakított különösen szép 'Kormos - Bába' tanösvény stb.

Az Öreg Bence Turistaház házai:

'A' ház 40 fős (6-8-10-16 ágy/szoba)
'B' ház 36 fős (6-8-8-14 ágy/szoba)
'C' ház 40 fős (6-8-10-16 ágy/szoba)
'D' ház 46 fős (4-12-14-16 ágy/szoba)
'E' ház 30 fős (4-10-16 ágy/szoba)
-házanként hideg-melegvizes fürdőszoba
-női-férfi WC
-felszerelt konyha
-étkező-társalgó
-tűzrakó hely
-fedett közösségi helyiségek

Aki táborozni jön...

hozzon ágynemű huzatot (kispárna huzat,paplan huzat, lepedő);


Szolgáltatások:
- 5 hektáros kert
- különtermek
- erdei iskola terem
- parkoló
- szalonnasütési, bográcsozási, grillezési lehetőség
- csocsó
- kosár
- pingpong
- lábtengó
- bolt, büfé
- kerti tó
- focipálya
- szekerezés
-kerékpárkölcsönzés
- kerékpáros pálya
- falmászó pálya (200 m2)

Bérelhető sporteszközök:
foci-, kosár-, tollas- és röplabda, asztalitenisz, asztalifoci (csocsó)

Öreg Bence Erdei Iskola:

Minősített és nem minősített erdei iskolai programok szervezését is vállaljuk. Félnapos, egésznapos programokat vagy az egész tábor programját megszervezzük.
 

Az ország legolcsóbb, minősítéssel rendelkező (akkreditált) erdei iskolája!

Kirándulási lehetőségek:

Az Öreg Bence Turistaházból a füzéri vár környékére, illetve a Zempléni-hegység szép tájaira kirándulhat.

A turistaháztól az országos kék négyzet jelzésen haladva elérhetjük az országos kék túra útvonalát. Ezen haladva útba esik a csataréti vadászház. Innen megmászhatjuk a kakas bércet, ami a vadászház fölé magasodik. Itt gyönyörű körpanoráma tárul elénk a vadregényes zempléni tájról. Tovább haladva a kék túrán, legyőzve két komolyabb emelkedőt elérjük a zempléni hegység legmagasabb csúcsát, a Nagy Milicet (896 méter). Innen a határsávon haladva kb. 1,5 km után elérjük Magyarország legészakibb pontját. Innen jó időben szépen látszik a Kassa és a Magas Tátra csúcsai. A határsávon leereszkedve a völgybe leérünk a Nagyalmás rétre. A rét szélén, az erdő mellett végighaladva elérjük Magyarország legészakabban fekvő épületét, egy vadászházat, melytól száz méterre található a László-tanyai Károlyi vadászkastély. Itt újból elérjük az országos kék jelzést, amelyen haladva kijutunk a Bodó rétre. A rét másik oldalán, (balról az erdő mellett) a kék plusz (+) jelzésen eljutunk Füzérre. Itt megnézhetjük a katolikus és református templomot, a falumúzeumot, és a Füzéri várat. Innen az erdő szélén a kék plusz (+) jelzésen elérjük az Öreg Bence Turistaházat. Ez egy egész napos túra lehet. Hossza kb. 14 km.
Nagyon szép és látványos túra még az országos kék háromszögön haladva a Kormos - Bába tanösvény (túrafüzet a táborban), és az országos piros háromszögön haladva a Sólyomkő - Tolvajhegy - Vaskapu - Csataréti vadászház - Senyánszki-rét - Pusztafalu útvonalak bejárása.

A környék látványosságai:

Kékedre, a kastély megtekintésére (kb 10 km túra), itt működik nyáron egy hideg vízű strand is; Hollóházára a Porcelángyár és múzeum megtekintésére (kb. 6 km túra), itt található még egy érdekes, talán egyedi építészeti stílusú római katolikus templom; a kőkapui vadászkastélyhoz, ahová erdei kisvasúttal is el lehet jutni Pálházáról (kb. 15 km); a füzéri várhoz és a falumúzeumhoz (kb. 2 km túra)
Érdemes felmászni a falu fölé magasodó Tolvaj-hegyre. Gyönyörű panoráma tárul elénk a Zempléni-hegységről és a Szlovák síkságról egyaránt.
A házzal szemközti 'kopasz' hegyet (Mejeszke-oldal) is érdemes meghódítani (sárga háromszög), mert a szép kilátás mellett itt található a fokozottan védett árvalányhaj nevű növény.
Ezeken kívül számos hegyi ösvény, hegycsúcs, tölgyes, bükkös, égerfás erdő, dombok, források várják, hogy megmutathassák szépségüket, jó levegőjüket, frissítő vizüket Önöknek.

A Zempléni-hegység felé haladva útba ejthetjük:

Tokajt, a szőlő és borok városát; Sárospatakot, ahol a Rákócziak nyomába eredhetünk; Sátoraljaújhelyt, ahol Kossuth Lajos végezte tanulmányait, és ahonnan elindul pályája; Széphalmot, Kazinczy Ferenc nyelvújító faluját és a háza helyén álló mauzóleumot és emlékparkot; a füzérradványi Károlyi kastélyt és arborétumot különleges növényeivel és fáival.

Hazafelé tartva megtekinthetjük:

Telkibányán a Bányász Múzeumot, és a kopjafás temetőt; Göncön a Huszita Házat és a bibliagyűjteményt; Vizsolyban a Károlyi bibliát; Regécen és Boldogkőváralján a várat; Monokon Kossuth Lajos szülőházát.

Reméljük az ajánlatunk elnyerte az Ön tetszését is, legyen a vendégünk az Öreg Bence Turistaházban! 

 

Hasznos tippek!

 • További Pusztafalu-i szállások

 • Megközelítés
  Pusztafalu a Zemplén-hegység északi részén található. Elég részletes autós útvonal található a http://www.terkepek.hu oldalon, ahol a tábor címét (Pusztafalu, Fő utca 17.) és a kiinduló címet megadva kapható egy javasolt útvonalat. Eljutás busszal: ez a forma a közeli településekről vagy például vonattal való megérkezést követően javasolható. A http://www.menetrendek.hu oldalon kérdezhető le a menetrend. Eljutás vonattal: távolabbról érkezőknek javasolt forma, érdemes Sátoraljaújhelyre vonattal érkezni, ahonnan helyközi járattal érhető el a tábor. A vonatok közlekedéséről a http://www.elvira.hu oldalon tájékozódhatunk.

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Öreg Bence Turistaház Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-3995 Pusztafalu, Fő utca 17.
  Tel: 06-52-364-189, 06-30-925-1097

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.