Útvonal tervező
Somogyszob >>

Ajánlatunk

 

Szálláshely keresés:

Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob

Képgaléria:
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ - Somogyszob
Információ, szállásfoglalás
Típus: ifjúsági tábor, erdei iskola,
Cím:
7563 Somogyszob Szent Imre u. 23.
Somogy >> Térkép <<
Nyitvatartás: egész évben
Telefon: +3630/5303-272
Fax: +36 82 445-300
Web: http://www.moczerdeszet.hu/
Fizetőeszköz: EUR, Készpénz,
Szolgáltatásaink
Közösen használható: focipálya, játszóudvar, játszótér, tanösvény, udvari tűzhely,
Bemutatkozás
Üdvözöljük Somogyszobon, az Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központban!
 
"Aki az erdő fáitól, a sziklától, a zuhogó pataktól
és a vándorló felhőktől kéri kölcsön a gondolatokat,
az nem  is fogy ki soha belőlük."

Mikszáth Kálmán
A Mocz és Társa Magánerdészet Kft. az erdőgazdálkodási tevékenység fontos részének tartja az erdő közjóléti szerepének előtérbe helyezését.
Öt évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy létrehozzuk erdészeti erdei iskola programunkat a szükséges infrastruktúrákkal együtt. Az infrastrukturális fejlesztések folyamatosan zajlottak, a fő beruházás 2012-ben az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER Programjában igénybe vehető támogatás segítségével valósult meg.
Prospektusunk letölthető
(pdf)
 
A somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ fontos bázis kíván lenni a térség környezeti és erdészeti nevelésében. Komplex erdei iskola programunk célja, hogy lehetőséget adjon minden korosztály számára megismerni az erdei életközösséget, az erdész munkáját, a természet és az ember viszonyát, az erdő- és vadgazdálkodás fontosságát.
Az Erdei iskolában töltött idő alatt a gyermekek aktív részvétellel, közvetlen tapasztalatszerzés, megfigyelés útján jutnak a természettel kapcsolatos ismeretek birtokába, fedezhetik fel a természet értékeit. Kiegészíthetik az iskolában megszerzett tudást, észrevétlenül mélyülnek ismereteik és ébred fel bennük a felelősségtudat környezetük iránt. Hiszen ahogy Dr Madas László erdőmérnök mondta, 
"Az erdő a világ egyetlen olyan könyvtára, amely már akkor is tudáshoz juttat, ha csendben vagy és nyitott szemmel sétálsz benne!".
Mindehhez a természeti környezetet a Somogy megye déli részén található Belső-Somogyi homokvidék adja.
A programok lebonyolítására több helyszín áll rendelkezésre. Két erdei iskola-épületben, párhuzamosan több csoport fogadására is lehetőségünk nyílik az év minden napján.
Az oktatási központ Központi Épülete Nagyatádtól 7 km-re, Somogyszobon, megkapó falusi környezetben talált otthonra. Az épület 50 fő befogadására alkalmas, 4 db 10-10 ágyas szobával, 50 m²-es étkezővel, külön tanári szobákkal áll rendelkezésre.
Az Erdei iskola 2 ha-os kertjében kültéri foglalkoztató ad helyet a szabadtéri oktatásra, kézműves foglalkozások megtartására.  Az udvaron 250 folyóméter hosszú sétaút vezeti körbe a látogatót az erdő életét és az erdészethez köthető tevékenységeket bemutató Erdei Iskola Tanösvényen. A tanösvény részeként hangulatos dísztó segít a vízi élővilág bemutatásában.
A gyerekek mozgásigényének kielégítésére a közeljövőben focipálya és tornaösvény kerül kialakításra.
Az Erdei iskola másik fontos helyszíne a Somogyszob községhatárban találhatóVackor Pihenőház, amely 4, 8 és 10 férőhelyes, saját fürdőszobával rendelkező szobákkal, 8 férőhelyes külön vizesblokkos nyári szállással, 40 fős étkezővel, kilátóval rendelkező fedett kültéri foglalkoztatóval, bográcsozási- és sátorozási lehetőséggel, valamint játszótérrel várja a vendégeket.
A Pihenőházhoz a Somogyszobot-Nagyatáddal összekötő közútról leágazó erdészeti magánút vezet, ennek mentén a Keresztutat megjelenítő tanösvény-szakasz kíséri a látogatókat a házhoz.
A Vackor Pihenő hangulatos erdei környezetben épült. Innen indul a 6 km hosszú Vackor Erdei Tanösvény, amelynek bejárása során megismerkedhetünk az erdei viselkedés kultúrájával, az erdő növény- és állatvilágával, az erdő fejlődésével.
      
Szintén itt található a 20 hektáros Vadaspark, ahol magyarországi nagyvadfajok figyelhetők meg természetes környezetben.
A Vackor pihenő szomszédságában helyezkedik el a Mocz és Társa Magánerdészet Kft. Esküvő és Rendezvényterme és a Hárs Fogadó (Mocz Tanya), valamint az erdei iskola program fontos helyszíne a Csemetekert, ahol a látogatók megismerkedhetnek az erdészeti szaporítóanyag-termelés folyamatával.
További oktatási helyszín a Somogyszobon található Majorság, ahol őshonos magyar háziállatok bemutatóját láthatjuk, bepillantást nyerhetünk életükbe.
A tanösvényeken összesen 97 információs felület segíti az ismeretek bővítését. A tanösvény szakaszok külön-külön is látogathatóak, de  önállóan is élményt nyújtanak korosztálytól függetlenül.
    
 

Alap 
- és szabadon választható programjaink felölelik többek között az erdei életközösség, az erdő és klíma, a fenntartható erdőgazdálkodás, a vadgazdálkodás, az erdész munkája, népi hagyományismeret és őshonos háziállatfajták megismerése témaköröket.
Szabadon választható költségtérítéses programajánlataink Somogyszob környékének felfedezésén kívül lehetőséget biztosítanak félnapos és egynapos kirándulásokon való részvételre.

 

A programokat lebonyolító szakszemélyzet erdőmérnök, természetvédelmi mérnök, erdésztechnikus és pedagógus végzettségű, lelkes szakemberekből áll.
A témákat az adott korosztály igényeinek megfelelően dolgozzuk fel. Az ismeretek elmélyülését közvetlen tapasztaláson, érzékelésen alapuló feladatok segítik. 
Rossz idő esetén zárt téri foglalkoztató teremben kerül sor a foglalkozások megtartására, előadásokkal, játékos feladatokkal egybekötve. A gyerekek rendelkezésére állnak különböző szakkönyvek, természetfilmek, társasjátékok. Lehetőség nyílik a pedagógusok saját tematikája szerinti foglalkozások lebonyolítására, vagy akár témanapok megtartására is.
Az erdei iskola által díjmentesen biztosított kerékpárok állnak rendelkezésre az egyes programhelyszínek közötti gyorsabb közlekedés elősegítésére, vagy akár egy hangulatos kerékpártúrához a Somogyszobtól 6 km-re fekvő Kaszópusztára. 

Hasznos tippek!

 • További Somogyszob-i szállások

 • Megközelítés

 • Útvonal tervező - nem gond az utazás! Tervezze meg most!
 • Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központ Térkép
 • Információ, szállásfoglalás:

  Cím:
  H-7563 Somogyszob, Szent Imre u. 23.
  Tel: +3630/5303-272

  © Minden jog fenntartva! 2004-2016.

  Rólunk | Kapcsolat
  GMS InGenium Kft.